fbpx
553

Aflat în vestul României, județul Arad este o destinație ideală pentru un weekend prelungit. Aici vei găsi nu doar orașe frumoase cu străzi elegante și clădiri frumoase, ci și monumente istorice cu o poveste interesantă, parcuri uriașe și minuni naturale care te vor lăsa uimit. Iată care sunt cele mai frumoase locuri din județul Arad, pe care le poți vizita într-un weekend prelungit.

Arad

Orice excursie în județul Arad trebuie să înceapă din municipiul reședință de județ, cu același nume. Deși nu este un oraș foarte mare, Arad se mândrește cu mai multe locuri minunate care cu siguranță te vor surprinde. Începe-ți periplul prin Arad chiar din centru, în Piața Sfatului, unde vei găsi unele dintre cele mai frumoase edificii din oraș.

Începem cu Palatul Administrativ, simbolul Aradului, o superbă clădire cu decorațiuni renascentiste ce amintesc de palatele italiene. Tot în Piața Sfatului vei mai vedea și Palatul Cenad, ușor de recunoscut după figura lui Mercur de pe frontispiciul său, și Palatul Neumann ce completează această colecție de bijuterii arhitectonice.

Tot în Arad vei mai găsi și o cetate în stil Vauban, similară cu Alba Carolina, veche de trei secole. Cetatea nu poate fi vizitată decât cu anumite ocazii deoarece găzduiește Batalionul 191 Infanterie. Cel mai frumos lăcaș de cult din Arad este Biserica Roșie, aflată tot în centrul orașului, o biserică luterană construită la începutul secolului trecut. Un alt loc interesant din Arad este Muzeul Cofetăriei, unde poți admira câteva sute de artefacte precum o mașină de făcut bomboane veche de un secol.

Dacă ajungi în Arad în timpul sezonului cald, petrece și câteva ore la Ștrandul Neptun, cel mai mare din România.

Castelul Regal de la Săvârșin

Județul Arad se mândrește și cu unul dintre cele mai importante domenii din România. Este vorba despre Castelul Regal de la Săvârșin, un conac ce datează din secolul al XVII-lea, care astăzi se află în proprietatea familiei regale.

Clădirea a trecut printr-o serie de transformări până a ajuns la forma neoclasică de azi. Inițial domeniul a aparținut unei familii nobiliare maghiare, iar regele Mihai I a cumpărat proprietatea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În jurul conacului se află un parc dendrologic înființat la începutul secolului al XVI-lea.

Moneasa

Cea mai frumoasă stațiune din județul Arad este Moneasa. Aflată într-un loc idilic de la poalele Munților Codru-Moma la o altitudine de 280 metri, frumoasa stațiune balneară este înconjurată cu peisaje minunate ce completează atmosfera relaxantă a acestui loc. În centrul stațiunii Moneasa se află un lac cu nuferi albi, acesta fiind cel mai îndrăgit loc din localitate. Apele termale ale stațiunii au temperaturi între 25 și 30 de grade și sunt benefice pentru o serie de afecțiuni. Din Moneasa poți face mai multe drumeții spre alte locuri minunate din Arad, precum Peștera LiliecilorGrota UrșilorCariera de Marmură sau Cetatea Deznei.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-ce-sa-vizitezi-intrun-weekend-prelungit-in-judetul-arad


Like it? Share with your friends!

553
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?