fbpx
529

Unul dintre cele mai frumoase județe din România este Hunedoara. Este locul unde veți întâlni câteva puncte turistice, ce s-au remarcat de-a lungul timpului datorită istoriei, legendelor și arhitecturii deosebite. Astfel clasăm aceste locații în TOP 3 LOCURI DE VIZITAT ÎN HUNEDOARA.

Castelul Corvinilor


Acest măreț castel reprezintă perla medievală a Hunedoarei. Aici veți rămâne profund impresionați de arhitectura în stil gotic, ce se afirmă puternic printre detaliile decorative ale castelului. Turnurile sale se înalță mândre spre oglinda cerului, fiind de o măreție impunătoare. Imaginea castelului în zilele senine pare desprinsă din basme, iar în zilele ploioase, castelul pare a fi un loc înfricoșător din filmele de groază. Se adaptează ușor preferințelor tuturor turiștilor, fiind o adevărată capodoperă arhitecturală, dar și istorică. Legenda de la Castelul Corvinilor a atras mulți vizitatori, fiind o legendă din strămoși, legată de numele pe care castelul l-a primit. “Corvus” în latină înseamnă CORB, de la corbul negru ce a furat inelul lui Ioan de Hunedoara. Regele auzind de întâmplarea copilului și de faptul că acesta a recuperat inelul din ciocul corbului, a hotărât ca simbolul familiei regale să fie corbul cu inelul de aur în cioc. Și astfel castelul a fost denumit drept Castelul Corvinilor. Acesta se află în “Top 10 destinații de vis din Europa”.

Cetatea Deva


Cetatea Deva se află localizată pe un deal, ce măsoară aproximativ 400 de metri. Aceasta a fost construită cu rol în apărare pentru Transilvania, fiind amplasată strategic pe Valea Mureșului. Datează încă din secolul al XIII-lea și reprezintă un punct turistic de valoare în Hunedoara, vizitată anual de mii de turiști din toată lumea. Cetatea a fost ridicată pe ruinele unor construcții din vremea Daciei, aceasta servind pentru o bună perioadă de timp, drept locuința unor voievozi transilvăneni. Din păcate, în anul 1849, a fost distrusă în totalitate din cauza unei explozii. Nu a existat nicio formă de restaurare, rămânând un monument istoric în rândul turismului din România. Din incinta acesteia poate fi admirată priveliștea Devei, imaginile și peisajele fiind cu adevărat deosebite. Accesul la Cetate se poate face parcurgând un traseu bine definit, fie cu ajutorul unei telecabine.

Mănăstirea Prislop
Cele mai mari pelerinaje sunt realizate la Mănăstirea Prislop din Hunedoara. Aici, anual se strâng mii și mii de credincioși, ce vin în rugăciune pentru a cere ajutor duhovnicului Arsenie Boca, ce a murit în anul 1989. Începutul acestui lăcaș sfânt datează încă din secolul al XVI-lea. Mănăstirea Prislop este cunoscută în mod special datorită părintelui Arsenie Boca, ce în 1948 a devenit stareț în incinta bisericii. După o viață în rugăciune, acesta a fost înmormântat la Mânăstire, de-a lungul vieții sale făcând minuni, ce au atras curiozitatea oamenilor credincioși. Astăzi, pelerinii merg cu dorința de a se ruga și a se vindeca prin puterea părintelui Boca.

Hunedoara este o zonă turistică emblematică pentru România, în care mai puteți vizita și Sarmisegetusa Regia, fiind cel mai important schit arheologic din țară și fosta capitală a Daciei. Câteva zile de vacanță în această zonă, vă vor relaxa și vă vor conduce departe de stresul zilnic și rutina obositoare a jobului.


Like it? Share with your friends!

529
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?