fbpx
534

De cele mai multe ori, organizarea unei călătorii este mai palpitantă și mai frumoasă decât călătoria în sine, mai ales dacă vorbim despre cei care sunt pasionați de astfel de activități. La fel ca în cazul mireselor care sunt fascinate de activitățile de organizare și se bucură de orice moment în parte, organizarea unei vacanțe este cireașa de pe tort pentru împătimiții aventurilor.

La polul opus se află cei care vor să profite direct de vacanță, fără să ia contact cu detaliile organizatorice. Mulţi plătesc pentru serviciile unor agenţii de turism care să se ocupe de tot: traseu, perioadă, bilete de avion, cazări, restaurante, activităţi, vize, asigurări de călătorie și orice alte detalii cerute de client.

Nu aș putea să-ți spun care variantă este ideală, pentru că, așa cum știm, gusturile nu se discută.  Însă, măcar o dată merită să experimentezi cum este să-ți organizezi singur vacanța, de la A la Z. Acesta este și scopul nostru, să te ajutăm să-ți creezi propria vacanță, să treci prin fiecare emoție, ca la final bucuria și satisfacția să fie dublă.

Și pentru că îmi doresc să trăiești această experiență, mai jos ți-am pregătit un mic ghid de care să-ți amintești atunci când îți vei începe aventura. De unde începem și cât de greu este ? Ei bine, să le luăm pe rând.

Unde, când, cum, cu cine? Câteva dintre întrebările care-ți trec prin cap atunci când te gândești la concediu.

BUGETUL

Fie că ne place sau nu, bugetul este primul lucru care trebuie stabilit atunci când începem planificarea unei vacanțe. Vacanțele pot fi foarte costisitoare, însă dacă alegi să colaborezi cu agenții/programe/hoteluri care se ocupă de vacanțe, poți amâna plata vacanței. Alege să plătesti vacanța în rate, astfel încât să nu simți greutatea unei singure plăți și să te bucuri de toate experiențele pe care ți le oferă vacanța aleasă. Folosind această variantă îți ții sub control bugetul și îți permiți în continuare să achiți obligațiile lunare, dar și să îți oferi mai multe distracții în timpul liber. Dar dacă alegi să mergi în vacanță cu banii pe care îi ai deja, trebuie să te gândești la cele mai avantajoase oferte. Cel mai bine este să rezervi din timp locurile la hotel, eventual să optezi pentru all inclusive să uiți de grija pentru mâncare. Nu uita să lași deoparte o sumă pentru urgențe și încearcă să nu dai prea mulți bani pe magneți de frigider. Încearcă să iei suveniruri originale precum nisip în sticluțe, scoici deosebite, pietre diferite și .. în final fotografiile sunt cele mai frumoase suveniruri.

DATA

Ce stabilim prima dată, locația sau data? Dacă ai un job stabil, care-ți necesită prezența și vacanțele tale depind de perioada de concediu, atunci este evident că data este deja stabilită și că nu poți face nimic în acest sens. Rămâne doar să îți alegi locul preferat, care să fie totuși în ton cu anotimpul.

În schimb, dacă ești freelancer, ai un job foarte flexibil sau ești în perioada în care vrei să te redescoperi și nu lucrezi, locația preferată îți va dicta și perioada călătoriei.  Dacă nu călătorești singur, sincronizarea este cheia. Discută cu partenerul sau prietenii pentru a vă alinia perioada de concediu. Un alt sfat util este cercetarea pentru o perioadă în care mai puțini oameni merg în vacanță pentru a evita aglomerația și pentru a avea o vacanță mai liniștită și mai relaxantă. 

DESTINAȚIA

Doar o privire pe site-ul nostru și vei avea la ce să te gândești – atât de multe destinații și oportunități pentru a explora locuri diferite! Cauți o priveliște deosebită, un eveniment sportiv, o destinație pentru luna de miere sau poate o experiență culinară? Dezbate cu prietenii sau membrii familiei tale cu care vei pleca în călătorie și alege ce ți se potrivește. Sunt sigură că toţi avem o listă de dorinţe cu locuri în care visăm să ajungem. Cu toate astea, vedem frecvent pe Facebook poze din vacanţele prietenilor, ale unor bloggeri, reportaje, filmulețe pe Youtube ori documentare despre cine știe ce destinaţie despre care nu am auzit niciodată și tot ce ne dorim e să ajungem și noi acolo, să vedem cu ochii noștri. Cu toate aceste surse de inspiraţie, tind să cred că nimeni nu e în pană de idei când vine vorba de vacanţe. Bani și timp să fie!

 TRANSPORT

Există câteva variante de transport pe care trebuie să le iei în calcul. Mașină personală, autocar, avion sau, de ce nu, un vas de croazieră. Cel mai rapid mod de a ajunge în vacanță este, bineînțeles, avionul. Însă, drumul poate fi admirat cel mai bine din mașină. Dacă îți poți pune baza într-un șofer bun, alege să te bucuri de toate peisajele minunate de pe drum.

ACTIVITĂȚI

Nu în ultimul rând, ai nevoie de un plan pentru a explora la maxim locurile pe care le vei vizita. Caută online restaurantele bune, plajele, cluburile și vizitează obiectivele turistice. Roagă-ți prietenii să-ți facă niște recomandări sau citește recenziile altora. Lucrurile nu sunt niciodată în alb și negru așa că nu e exclus să pleci într-o călătorie pe care nu ţi-o doreai cu adevărat și să te îndrăgostești de ea la faţa locului. Dimpotrivă. Alege totuși să investești timp, bani și speranţe în ceva ce îţi dorești cu adevărat, nu doar în destinaţii trendy.


Like it? Share with your friends!

534
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?