fbpx
521

Cheile Bicazului sunt chei aflate în partea centrală a Munților Hăsmaș. Muntele a atras turiști din pricina prezenței acestor Chei și a Lacului Roșu, purtător al unor legende și mituri din vechile timpuri. Însă, Cheile Bicazului sunt adevărata atracție ale acestor locuri, fiind de o frumusețe incomparabilă. Reprezentative pentru turismul românesc, au atras mii de vizitatori, curioși să descopere frumusețea naturală a locului.

Cheile Bicazului fac parte din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș, fiind o arie protejată în România. Parcul a fost înființat în anul 1990 și face parte din Carpații Orientali. Cele mai reprezentative sunt Cheile Bicazului, ce au o lungime de peste 5 km, și sunt pe primul loc ca fiind cele mai înalte chei din țară. Stâncile lor măsoară înălțimi impresionate de peste 500 de metri.

Cheile Bicazului se află de-a lungul râului Bicaz și pătrund adânc prin mijlocul muntelui. Drumul este însoțit de o parte și de alta de stâncile falnice ale munților, pe care veți zări diferite soiuri de copaci și plante, crescute în piatră. Peisajul este admirabil și fără de egal, Cheile Bicazului fiind cele mai frumoase din România. Sunt recunoscute dincolo de granițe și poartă numele țării pe buzele turiștilor veniți din toate colțurile lumii pentru a le admira: “Cheile Bicazului, cea mai frumoasă locație din România”. Natura se observă la orice pas, atmosfera montană fiind una liniștită, acompaniată de cântecul păsărilor, ce răsună cu ecou printre stâncile ce se înaltă mărețe spre cer. Aerul rece vă va limpezi orice gând, va îndepărta stresul cumulat și astfel veți avea parte de câteva clipe de pace și relaxare. Luați drumul la pas, doar așa vă veți bucura pe deplin de ceea ce această locație vă poate oferi.

Cheile Bicazului sunt împărțite în mai multe sectoare, ce poartă și câte un nume. Dacă vă doriți să ajungeți și la Lacul Roșu, ei bine, Sectorul I ,,Între chei” se află în apropierea lacului. Aici veți putea vizita și Peștera Suhard, care își are propriile legende și mituri. Sectorul II denumit ,,Polițele Bardosului”, este dominat în partea stângă de Piatra Altarului. Cel de al treilea sector ,,Gâtul Iadului”, este reprezentat de o porțiune mai strâmtă, ce se aseamănă în mod special cu un canion. Ultimul sector ,,Sfârșitul Cheilor”, vă va încânta cu prezenta coloanei înalte a Pietrei Glodului și cu stâncile Munticelului. Indiferent de ce sector ați alege, fiecare își are propria frumusețe.

3 lucruri neștiute despre Cheile Bicazului

  • În 1970 în Parcul Național au fost aduse 90 de exemplare de capră de munte;
  • Sunt cele mai aglomerate chei, deoarece prin ele trece un drum național;
  • Sunt organizate trasee bine stabilite pentru turiștii ce își doresc drumeții pe munte.

Cu siguranță această locație este un colț natural, desprins din paradis și cel mai potrivit pentru cei ce iubesc călătoriile la munte. Nu ratați ocazia de a le vizita cel puțin o dată, indiferent de perioada aleasă. În orice anotimp, vă vor împărtăși peisaje cu adevărat impresionante și cumva timpul se va opri în loc, moment în care veți fi una cu muntele și natura din jurul vostru.


Like it? Share with your friends!

521
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?