fbpx
535

Vă veți îndrăgosti într-un oraș precum Bucureștiul. Capitala României este locul oportunităților, singurul care vă poate oferi adevăratele plăceri ale vieții și este perfect pentru cei ce își doresc distracție, divertisment și agitație. Nu vă puteți plictisi aici, la fiecare pas făcut veți oberva alte povești, clădiri, oameni și locuri. Este un adevărat amalgam de culori, mirosuri, persoane și locații, fiecare având propria frumusețe. Odată ce veți ajunge în București, inevitabil vă veți îndrăgosti de ideea: cât de viu poate să fie un oraș?! Probabil asta iubim la capitala noastră, felul în care viața se trăiește la cele mai înalte cote ale sale.

Bucureştiul, îndeosebi, are cele mai toxice amurguri, în toate anotimpurile. E greu să rămâi singur, să nu te îndrăgosteşti, să nu-ţi cauţi pereche într-un astfel de oraş, în care soarele se stinge cu atâta melancolie..

Mircea Eliade

Dacă sunteți dornici să petreceți momente de distracție și euforie, în București veți avea parte din plin de ele. Dar asta doar dacă alegeți locul potrivit, care să vă satisfacă dorința. Și care este cea mai interesantă locație a capitalei? Exact, Centrul Vechi și ale sale povești, care au întrecut barierele timpului și au rezistat până în zilele actuale. Încă din anii secolului trecut, petrecerile erau în toi în această zonă, oamenii venind să se distreze până în zorii zilei. Muzică, dans și voie bună, astfel arăta Centrul Vechi al Bucureștiului.

Interesant la acest loc este cum poate să satisfacă pasiunile oricărui turist. Fie că vorbim de cineva pasionat de cultură și artă, sau de o persoană euforică și dornică de distracție, Centrul Vechi este perfect pentru ambele categorii. De ce? Ei bine, este printre puținele locuri din București, care poartă un istoric impresionant, dovadă fiind deosebitele clădiri, a căror arhitectură nu are egal. Totodată, mulțimea de terase, cluburi și restaurante, se pliază cu dorințele acelora, ce își doresc doar să se simtă bine într-o atmosferă modernă.

Ce poți face în Centrul Vechi?

Pentru început vă putem spune că odată ajunși în Centrul Vechi, veți călători înapoi în timp. Străduțele pavate vă vor purta în acele timpuri în care frumoase florărese se plimbau de-a lungul căilor de printre clădiri, împărțind flori tinerilor îndrăgostiți. Imaginația vă va lăsa să priviți acel cuplu, care își purta iubirea pe străduțele înguste. Deosebitele clădiri vă vor împărtăși povești demult uitate, dar care reușesc să supraviețuiască datorită prezenței acestor spledite construcții. Astfel, doar petrecând câteva ore în Centrul Vechi, veți putea admira adevărata frumusețe a stilului architectural al clădirilor, atinse de amprenta unui trecut glorios.  

Și trecând printre aceste clădiri, veți observa cum timpul s-a scurs și generațiile s-au schimbat și cumva, din umbră, bătrânele case privesc cum sute de persoane se grăbesc pe ale lor străduțe. Serile sunt pentru aceia ce vor să petreacă alături de prieteni și familie, muzica fiind atracția principală a locului. La fiecare pas  veți pătrunde într-o atmosefera nostalgică, orientală sau clasică și asta doar datorită diversității de terase ce se află în acest loc.  

Ca obiective turistice, Centrul Vechi ascunde câteva repere istorice, culturale și arhitecturale. Venind dinspre Calea Victoriei, vă veți putea bucura de câteva atracții ale zonei. Cel mai vizitat local din Centrul Vechi este Carul cu Bere, renumit pentru ospitalitatea lui. De aici puteți admira deosebitul Palat CEC, a cărui arhitectură este de-a dreptul impresionantă. Muzeul Național de Istorie este la doar câțiva pași, iar în direcția opusă se află Curtea Domnească, fiind cel mai vechi monument feudal din București. 


Like it? Share with your friends!

535
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?