fbpx
551

Am vrut să merg câteva zile să schiez, undeva nu foarte departe de București, unde să fie o pârtie ușoară și mai puțin aglomerată decât cele de pe Valea Prahovei și am aflat că de câțiva ani există pârtie și în Băile Tușnad. Nu mai fusesem de ani de zile pe acolo, dar m-am gândit că sigur bate vântul prin stațiune, cine se mai duce la băi în zilele noastre?! Dar când se ia un fost hotel comunist (Hotel Olt), se renovează complet, se înlocuiesc băile cu un spa modern și mai primește și o stea (acum are 4*), atunci e plin de turiști tot timpul anului și e bine să faci rezervare din timp.

De ce Hotelul O3zone?

Când plec în vacanță iarna mă gândesc foarte puțin sau chiar deloc la vizitare, excursii de-o zi și prefer să-mi ocup timpul cu altfel de activități. Și pentru că tot am mers la schi iar în oraș în afară de o plimbare de o oră-două cât îți ia să mergi dintr-un capăt în altul al Băilor Tușnad, nu prea ai ce face. Să ai acces gratuit la piscină, saune și dușuri emoționale, dar și un spa arătos mi-a sunat bine.

Și-a mai fost ceva: n-am văzut decât un singur restaurant aproape de hotel (Hanul Secuiesc) și încă unul la 4 kilometri de Tușnad (Hanul Hotarul Ciucului), nu știu unde altundeva poți să mănânci seara (să zicem că în timpul zilei pleci prin împrejurimi); pentru mine varianta de cazare cu demipensiune a fost perfectă, mai ales că prânzul/cina sunt à la carte si nu ești constrâns de un program de masă.

Cu copiii în vacanță

Când am fost noi hotelul era plin de familii cu copii, de la bebeluși de câteva luni până la cei mai mari, care îi făceau capul calendar clovnului încă de la primele ore ale dimineții. În anumite weekenduri și în timpul vacanțelor școlare, un clovn are grijă de copilași și îi distrează toată ziua, în așa fel încât părinții să aibă ceva timp liber doar pentru ei. În caz că se satură de giumbușlucurile clovnului și vor să-și facă poftă de mâncare, am văzut la intrare și câteva săniuțe pentru închiriat (10 lei/oră) iar în spatele hotelului este o alee pe care rar trec mașini, zăpada e numai bună pentru săniuș.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/hotelul-o3zone-gura-de-aer-proaspat.html


Like it? Share with your friends!

551
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?