fbpx
536

Putem spune că toamna și-a luat la revedere pentru anul acesta și iarna deja s-a așezat în zonele de munte. Vă gândiți cum să sărbătoriți Crăciunul, însă, ce spuneți și de un concediu sau o escapadă de un weekend într-o locație de vis? Vă recomandăm să profitați de aerul rece și curat al iernii și să mergeți într-o frumoasă vacanță la munte. Dacă v-ați gândit și voi, dar încă nu ați ales locația, ei bine, vă vom prezenta câteva idei de călătorie. Unde ați putea în România să petreceți câteva zile de liniște? 

Pentru că munții sunt vedeta anotimpului,  sigur că vă vom îndrepta către aceștia. Poziția lor vă va permite să îi străbateți indiferent de unde v-ați afla. Și în funcție de tipul de persoană, găsim muntele potrivit. Cum mai exact? La munte poți face trei lucruri: să te relaxezi, să fii un aventurier și să te bucuri de jocurile de iarnă. Voi din care faceți parte? 

Zăpada și cafeaua

Oriunde ați alege să mergeți, veți putea să vă bucurați de o cafea la terasa unei pensiuni. Cele mai multe au un interior primitor, călduros și numai bun unde să vă relaxați pe deplin. Pentru că vreți doar să aveți parte de câteva zile de liniște și confort, nici la traseu nu vă vom complica. De asta vă recomandăm un sejur de vis în marile stațiuni ale României. Sinaia, Azuga, Poiana Brașov și Bușteni sunt ideale pentru voi. Pensiuni la tot pasul își așteaptă clienții zi de zi. Și sigur că vă veți bucura din plin de aerul iernii și atmosfera ei, peisajele fiind și ele de paradis. 

Aventură prin nămeți 

Se știe că iarna este periculoasă pentru cei ce preferă aventura. Nu vă recomandăm să urcați pe Făgăraș în toiul ei, însă, puteți să faceți câteva trasee bine stabilite și însoțiți de persoane specializate. Cât despre locație, aveți o varietate de locuri dintre care să alegeți. Munții Piatra Craiului sunt o frumusețe în această perioadă a anului. Spre Oltenia în județul Vâlcea regăsim vârful Cozia cu un traseu ușor și accesibil de parcurs cu mașinile de munte. Cât pentru un plus de adrenalină, către Făgăraș ați putea străbate câteva trasee. Însă, țineți cont de sfaturile celor specializați de la fața locului, pe cât de frumoasă este iarna, pe atât de rea poate să fie. 

Distracție, sanie și vin fiert 

Deja v-ați gândit la scenariul de pe pârtiile din țară și deja v-ați văzut în Poiana Brașov în telescaun. Ei bine, aveți mare dreptate. Dacă sunteți nerăbdători să beți un vin fiert, să ascultați muzică și să profitați se fiecare joc de iarnă, spre Poiana Brașov ar trebui să porniți. Cum de altfel, Predealul este o foarte bună alegere. Și pentru că am vorbit de zona deosebită a Olteniei, puteți alege Rânca sau Straja. Două locații perfecte atât pentru sanie, cât și pentru cafea, asta pentru categoria prezentată mai sus. 

Indiferent de cum ați dori să vă petreceți vacanța de iarnă, aveți siguranța că veți găsi locul ideal. Trebuie doar să începeți să o planificați, pentru că din cauza contextului pandemic, multe pensiuni și hoteluri nu mai acceptă clienți mulți. De asta ar trebui să fiți deja hotărați unde veți pleca. Gândiți-vă în ce categorie vă încadrați și profitați de frumoasa atmosferă a iernii. 


Like it? Share with your friends!

536
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?