fbpx
528

Dacă atunci când te gândeşti la o plajă, primele lucruri care îţi vin în minte sunt zumzetul copiilor, muzica şi nisipul sărind de sub papucii oamenilor pe prosopul tău, atunci înseamnă că n-ai fost niciodată pe Playa del Silencio. Locul în care Atlanticul se oprește la intrarea într-un golf, își sparge valurile și intră silențios până la mal, fără să deranjeze pe nimeni. Se întâmplă în nord-vestul Spaniei iar eu am ajuns acolo cu ajutorul unor prieteni localnici, aceiași care mi-au fost ghizi și prin toată regiunea Asturia și chiar și la ciudata plajă făr’ de mare.

Ca să ajungi la Playa del Silencio, ți-ar prinde bine o mașină și puțin (mai mult) simț de orientare căci cu cât de apropii mai mult de ea, cu atât mai multe șanse ai să te pierzi. În primul rând trebuie să ajungi în Asturia iar pentru asta ai nevoie de un zbor până în Spania. Eu am avut bilete de avion București – Madrid apoi am luat autocarul ALSA până în Oviedo. De acolo am închiriat mașină de la Avis și m-am plimbat cu prietenii prin toată regiunea Asturia.

E important să fii cu ochii după indicatoarele ce arată spre Cudillero și o dată ce ai ajuns acolo, să întrebi de Castaneras. Noi am oprit de câteva ori să cerem indicații, ne-am și întors dar într-un final am găsit celebra plajă. Să nu-ți fie teamă să întrebi localnicii, e deajuns să le spui numele locului pe care-l cauți iar ei îți vor arăta așa cum știu ei cel mai bine. Semnaleza funcționează întotdeauna.

De ce e așa specială Playa del Silencio? Așa cum îi spune și numele, e foarte liniștită. Stâncile abrupte formează un mic golf în care valurile oceanului nu intră cu forță pentru că se sparg în larg, la prima întâlnire cu stâncile subacvatice.

Până acum câțiva ani, Playa del Silencio era cunoscută ca fiind un loc perfect pentru nudism. Erau foarte foarte puțini oameni care știau de acest loc iar accesul nu era deloc facil. Acum există chiar o balustradă pe marginea cărării ce coboară spre malul apei.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/playa-del-silencio-asturia.html

 


Like it? Share with your friends!

528
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?