fbpx
544

Un astfel de titlu ar fi potrivit pentru cei ce cunosc România doar din auzite și imagini, pentru acei oameni de peste granițe, care își doresc să viziteze un loc din lume. Însă, pe zi ce trece realizăm cu părere de rău, că în ciuda faptului că locuim într-o așa țară frumoasă, mulți dintre noi încă nu o cunoaștem pe deplin. De ce? Pentru că ne grăbim să subestimăm numele României, fără a încerca să cunoaștem fiecare colț de pământ al său. Putem afirma că locuim într-un paradis, pe care foarte multe persoane din străinătate îl vizitează și îi știu aura, iar astăzi, ,,Pune România pe lista țărilor vizitate”, se referă strict la români, căci străinii ne știu țara mai bine decât noi.

Dacă nu aş fi român, aş trăi în România.

Grigore Vieru

România este țara oportunităților, o țară în care turismul poate fi adus la cele mai înalte cote, dacă am știi cum să îl promovăm și să menținem deosebite obiectivele. De-a lungul timpului acest lucru devine din ce în ce mai greu, pentru că multe persoane consideră turismul un lucru nesemnificativ, iar asta este cea mai mare greșeală. Turismul nu este decât despre locuri, ci și despre oameni, cultură și tradiție, despre tot ceea ce definește România ca popor. Odată ce călătoriți, nu veți descoperi decât frumusețea unor peisaje și imagini de vis, ci și istoria lor, trecutul, poveștile, oamenii ce le locuiesc și cultura regăsită pe meleagurile lor. Din păcate, respingem turismul românesc, preferând să cunoaștem alte țări, pe premisa: ,,Sunt mai frumoase!”. Să fie oare adevărat? Fiecare țară își are propria frumusețe, însă, câți dintre voi ați încercat să o descoperiți pe a României? Întrebați-vă care este ultimul loc vizitat, și dacă nu a fost pe măsura așteptărilor, încercați să îl readuceți ,,la normal”. Cum? Implicându-vă în promovarea și reabilitarea turismului din țara noastră, a voastră, a tuturor.

Pământul românesc- un colț de Rai

Nu vorbim despre subiecte politice sau orice alt subiect ce poate stârni controverse, ci despre ceea ce înseamnă cu adevărat România, despre ale sale minuni. Țara în sine nu este definită de către politică, ci despre tezaurul său format din locuri de vis, oameni de suflet, din cultură și tradiția strămoșească. Toate acestea nu pot fi schimbate, ci doar amintite, respectate și întreținute, ca peste ani și ani, aerul românesc încă să spargă stâncile Carpaților. Fiecare român are datoria de a își respecta țara, de a o ridica în slăvi și de a o cânta oriunde în lume, cu vorbe de dor; dorul, cuvânt românesc ce nu își găsește traducere în niciun alt popor din lume. Despre asta este România, autenticitate…cum o vom cunoaște? Vizitând fiecare colț de lume, fiecare sat și oraș, de la munți la văi, de la ape la câmpii. Doar așa ne vom cunoaște pe deplin istoria de români, cultura tradițională românească, tradiția și toate acele locuri absolut minunate. Străinii ne-au luat-o înainte, sunt cu mult în fața noastră, dacă ei reușesc, noi de ce nu o putem face? Puneți România pe lista țărilor vizitate și învățați în fiecare zi cum să fiți români! 


Like it? Share with your friends!

544
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?