fbpx
542

Singura resursă de care nu vom mai putea profita niciodată este timpul. La final, când toate se vor sfârși, vom regreta doar lucrurile pe care nu le-am văzut, nu le-am trăit, nu le-am simțit. Averea pe care o putem strânge de-a lungul vieții se regăsește doar în sufletele noastre. Suntem cu adevărat bogați doar atunci când avem inima plină de amintiri frumoase, de care suntem mândri.

Ce poate fi mai frumos și mai relaxant decât o călătorie? Oriunde am pleca, sentimentul de libertate este cel care ne face să ne bucurăm atât de mult de un concediu. Sentimentul acesta se intensifică atunci când în jurul nostru se întinde frumoasa Românie.

Muntele este cel mai revigorant și reconfortant peisaj de care ne putem bucura în orice anotimp. Stațiunea montană Rânca, de pe plaiurile Gorjului este una dintre cele mai vizitate zone turistice, fiind îndrăgită atât de români, cât și de turiștii străini.

Cei care vor să își reîncarce bateriile, pot merge în munții Novaciului, în Stațiunea Rânca, să se bucure de aer curat, păduri de brazi bătrâni, poieni întinse și peisaje spectaculoase. Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, pe șoseaua Transalpina.

Rânca este așezarea turistică situată la cea mai mare altitudine din România, începe pe la 1.500 de metri și se termină pe la 1.750 de metri, are extindere și pe orizontală și pe verticală, rețeaua internă de drumuri de la prima casă la ultima, cu toate drumurile laterale, ajunge undeva la 18 kilometri, este imensă, este un adevărat orășel în vârful muntelui.

Iubitorii de natură, de liniște, de frumos și de aventură au ocazia să trăiască aici momente unice și să vadă viața … printre nori. O senzație unică în viață, pe care puțini oameni au avut șansa să o trăiască, este reflexia umbrei pe nori, atunci când Transalpina, cel mai înalt drum din țară, te poartă la o altitudine de 2.250 de metri.

Așa cum îți spuneam, fie vară, fie iarnă, Rânca este pregătită să primească turiști în orice sezon.

Iarna, turiștii se pot da cu placa sau cu schiurile pe domeniul schiabil din Rânca. Pârtia din centrul stațiunii, M1, dotată în prezent cu teleschi, babyschi, tunuri de zăpadă și instalație nocturnă, este prima pârtie dată în folosință la sosirea iernii, fiind cea mai veche. Când stratul de zăpada este favorabil, sunt puse în funcțiune și alte pârtii deservite de teleschiuri, babyschiuri și telescaun.

În sezonul cald, turiștii pot face drumeții pe munte, pe traseele turistice marcate, sau pot merge în parcul de aventură, pentru experiențe inedite. Cei ce regretă trecerea iernii și vor să mai simtă cum alunecă pe pârtie, pot merge pe pârtia M1, unde pot face summer tubing. În plus, în orice anotimp al anului pot fi închiriate ATV-uri pentru plimbări pe Transalpina.

Iubitorii de natură își pot da întâlnire cu sinele pe cărările liniștite și răcoroase ale muntelui, având la dispoziție mai multe trasee montane.

Cu plecare din Rânca sunt 4-5 trasee montane, două coboară către Valea Gilortului și către Valea Galbenului până la Peștera Muierii, din Rânca se continuă drumul pe Transalpina către creasta Parângului, în stânga până la Petroșani sau în dreapta către Munții Căpățânii, cu vârfuri de peste 2.000 de metri, tot timpul pe această creastă se merge la o altitudine de la 2.000 până la 2.500 de metri, cu lacuri glaciare pe partea de nord.

Transalpina (DN 67C), cunoscută și ca ”Drumul Regelui” sau ”Poteca Dracului”, este cel mai înalt drum rutier din România. Situat în Munții Parâng, Carpații Meridionali, drumul de 150 de kilometri leagă Oltenia (regiune din sud) de Transilvania (centru-vest), între localitățile Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Drumul traversează Munții Parâng de la nord la sud și face o paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului.

Cele mai importante atracții turistice din Rânca sunt Muzeul Civilizației Montane și Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, iar căsuțele cu suveniruri, mâncare și produse tradiționale se găsesc în apropierea celor mai importante și vizitate locuri.

Recomandări de cazare în Stațiunea Rânca

Booking.com

Like it? Share with your friends!

542
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?