fbpx
580

Una dintre cele mai căutate locații din România, atât de către români, cât și de turiștii străini, ne prezintă un cadru cu totul aparte, datorită formelor de relief pe care le îmbină. Cei mai mulți vin pentru a se bucura de peisajele deosebite și de câteva obiective, unele chiar unice în Europa. Ne deplasăm către Cazanele Dunării, acolo unde recunoscutul defileu ne împărtășește imagini spectaculoase. O plimbare de-a lungul defileului este o experiență deosebită și apreciată în mod special de cei ce sunt pasionați de astfel de cadre: munți, stânci și o frumoasă întindere de apă. Nu rata ocazia de a ajunge către Orșova pentru a descoperi una dintre cele mai minunate zone ale Dunării.

De-a lungul Defileului Dunării întâlnim diferite locații care se prezintă cu ceva aparte, însă, putem spune că cea mai frumoasă este reprezentată de Cazanele Dunării, acolo unde marea și muntele se îmbină într-o ambianță foarte plăcută. Nu-ți imagina nisipul de pe plajă și munții Făgăraș, ci un deosebit defileu mărginit de stânci înalte, căptușite pe alocuri cu păduri. Recunoscut pentru această caracteristică, foarte mulți aleg Cazanele Dunării pentru câteva obiective turistice unice. Care sunt, vom descoperi împreună.

Pentru a vizita această frumoasă zonă ce se învecinează cu Serbia, granița fiind foarte bine evidențiată pe defileu, este necesar să începeți o excursie de-a lungul apei, desigur, cu un vaporaș. Locația este una turistică, deci veți găsi la orice pas bărcuțe, vaporașe disponibile pentru mica excursie. Veți observa cum în anumite zone bărcile au inscripții în altă limbă, fiind de partea vecinilor noștri.

De ce să vizitezi Cazanele Dunării?

Trebuie să știi că aici vei regăsi atât Cazanele Mari, cât și Cazanele Mici, făcând parte din Clisura Dunării. Sunt evidențiate de adâncimea apei, în anumite părți fiind impresionantă adâncimea pe care o poate măsura Dunărea. Odată ce vei alege călătoria cu vaporașul, ghidul, care de cele mai multe ori este însuși cel care ține cârma, îți va povesti în detaliu aspecte despre stânci, apă și obiectivele ce se regăsesc în împrejurimi. Totuși, de ce să alegi să îți petreci o zi în Orșova?

Așa cum spuneam, peisajul este unul magic, compus din cadre cu totul splendite. Cadrele le poți admira atât din barcă, însă, pentru cei pasionați de puțină aventură, pot parcurge traseul către vârful Ciucarul Mare. De asemenea, poate fi vizitată Peștera Ponicova ce are un istoric bogat legat de existența strămoșilor noștri. Însă, cel mai atractiv obiectiv este Chipul lui Decebal.

Chipul lui Decebal este o sculptură în stâncă, unică în Europa și impresionantă prin măsurătorile sale. Poate fi admirată din fața sa, mai exact de pe podul ce traversează apa, sau chiar din barcă, traseul cu vaporul având ca oprire și această renumită operă de artă. Este o perlă pentru turismul românesc și una dintre cele mai remarcabile piese ale României.

Odată ce vei ajunge către Cazanele Dunării ai siguranța că te vei bucura de o experiență frumoasă, care îți va împărtăși amintiri de neuitat. Profită de perioada verii pentru a vizita Clisura. 


Like it? Share with your friends!

580
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?