fbpx
593

Cine spunea că România nu se află în topul celor mai frumoase țări de vizitat? Un studiu britanic ne arată că un oraș din țară este văzut drept cel mai frumos oraș pentru o escapadă romantică de iarnă. Iar pentru că este deja început de noiembrie și iarna se îndreaptă cu pași vioi spre noi, astăzi vorbim despre una dintre cele mai atractive locații ale sezonului rece. O atracție despre care jurnaliștii britanici povestesc cu drag. Care este orașul ce a încântat atât de mult opiniile turiștilor de peste granițe? Ei bine, ne îndreptăm privirile către una dintre perlele României și anume, Sibiu.

Loc de poveste din inima Transilvaniei

Localizat în una dintre cele mai frumoase regiuni ale țării, Sibiul nu încetează din a surprinde. Dacă pentru mulți dintre noi nu este decât unul dintre orașele țintă ale țării, ei bine, pentru turiștii străini acesta nu este decât o prețioasă perlă. Vizitat anual de mii de oameni, într-o astfel de locație nu veți putea să vă plictisiți. Însă, așa cum spun și prietenii noștri britanici, este orașul ideal pentru o escapadă romantică. Te consideri îndrăgostit și îți dorești ceva aparte pentru tine și persoana dragă? Nu mai sta pe gânduri și pornește la drum. Dar…încă un punct important și anume, sezonul rece. Britanicii au asociat Sibiul cu iarna, spunând că acesta se transformă într-un deosebit tărâm de poveste în unul dintre articolele lor. Astfel, plănuiește o mică escapadă pentru timpul ce urmează să sosească.

Basmele devin realitate în Sibiu

Oraș cultural din tărâmul vampirilor, Sibiul poartă poveștile de dragoste ale generațiilor din anii mult îndepărtați ai trecutului. Străduțele și clădirile vechi, a căror arhitectură este de o autenticitate aparte, definesc un cadru romantic perfect pentru aceia ce își doresc să își trăiască iubirea în acest frumos oraș. Oriunde ai privi cu ochii, ai siguranța că peisajul îți va fi pe deplin plăcut. Liniștea serii vă va purta în propria poveste de dragoste, având parte doar de un moment al vostru. Și pentru că spuneam că basmele devin realitate în Sibiu, să nu uităm de una dintre cele mai atractive repere ale acestuia.

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Titlul pare unul de basm, inventat ar spune unii. Dar ce ați zice dacă ați afla că acest loc este adevărat și există în apropierea Sibiului? Ei bine, exact așa cum ați citit, Castelul de Lut din Valea Zânelor este probabil unicul loc magic din întreaga România. O frumoasă construcție se înalță la poalele munților, într-o vale descrisă doar de frumusețea ierbii, florilor, naturii. Chiar dacă veți ajunge în sezonul rece aici, nu vă faceți probleme, căci locul este la fel de magic. Putem spune că este un tărâm al zânelor, al trolilor, un loc unde poveștile fraților Grimm au luat naștere. Nu ratați vizita într-o astfel de locație de vis, ce sigur va fi pe placul tuturor tinerilor îndrăgostiți. Pe noi ne-a fermecat încă din prima clipă.

Sibiul este cu desăvârșire un tărâm de poveste, iar britanicii încă nu i-au descoperit toate secretele. Vă încurajăm să o faceți voi înaintea lor!


Like it? Share with your friends!

593
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?