fbpx
546

Atunci când vă gândiți la Delta Dunării, instant gândurile voastre sunt despre stuful, animalele, vegetația, păsările și întinderile de apă ce o definesc. Astăzi, ne purtăm pașii către Sulina, pentru a ne face mai bine cunoscută concepția despre acest loc. Astfel, veți cunoaște o mică parte din acest frumos orășel.

Sulina este cel mai estic oraș din țara noastră, și totodată este și cel mai estic punct din UE. Cei ce ajung pentru prima dată în acest oraș, vor avea parte de o surprinză plăcută, deoarece Sulina este un obiectiv turistic reprezentativ și foarte frumos pentru călători. Aceasta este localizată acolo unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, fiind doar un mic orășel, care prin simplitatea lui reușește să încânte oamenii veniți în zonele lui.

Istoricul orașului Sulina este destul de glorios, putem spune. În secolul al XIX-le-a, Sulina era cel mai valoros port de pe coasta de vest a Mării Negre. Începând cu anul 1870, aceasta a devenit primul port liber din România, pe unde intrau și ieșeau marea majoritate a mărfurilor. Încet, încet Sulina devenise un oraș deosebit, cu o putere administrativă puternică. Însă, din cauza Primului Război Mondial, aceasta a fost distrusă în mare parte. Totuși, în anul 1920 s-a încercat reabilitarea ei, care nu a avut un succes deplin. Și în perioada comunistă lucrările au fost în desfășurare.

Ce puteți vizita în Sulina?

Una dintre cele mai atractive atracții din Sulina este reprezentată de Faleza Dunării. Dacă veți alege o plimbare de-a lungul acestei faleze, ei bine…fiți pregătiți ca în orice clipă să zăriți o imensitate de navă, care ajunge în port. Mulți turiști sunt atrași de acest aspect și anume: sosirea navelor uriașe în portul Sulina. Totodată, veți observa câteva clădiri vechi din timpurile îndepărtate, care încă păstrează amprenta trecutului. O lecție de istorie în aer liber, putem spune.

Dăruit de Regina Olandei, Castelul de apă este o atracție turistică a Sulinei. Deși poate fi observat doar din afara lui, castelul are o înfățișare aparte față de restul castelelor obișnuite. Câteva poze în acest loc vor avea ceva unic în cadrul lor.

O atracție majoră și plăcută pentru călători este cimitirul multietnic. Chiar dacă este vorba de un cimitir, pentru cei ce iubesc poveștile trecutului, ei bine..acesta este perfect pentru a le afla. Aici puteți regăsi povești uimitoare despre pirați, prințese și tineri îndrăgostiți. Unele morminte prezintă povestiri de-a dreptul uluitoare.

Farurile din Sulina
Farul Vechi a fost ridicat de către turci, ca în cele din urmă să fie predat românilor. Este uimitor cum lumina acestuia putea să ajungă până la 23 de mile marine, ghidând toate navele ce se aflau pe mare. Farul a devenit muzeu în cele din urmă, unde pot fi regăsite câteva lucruri ce i-au aparținut lui Jean Bart.
Încă un far vechi este localizat în aval de oraș, pe malul stâng al Dunării. Acesta nu apare într-o condiție foarte bună, dar pentru cei ce își doresc câteva poze cu tematică, acest loc poate fi de ajutor.

De ce aleg călătorii Sulina?
Răspunsul este destul de simplu și anume că mulți turiști aleg această locație pentru aspectul ei, pentru Dunăre și istoricul bogat. Totodată, mulți sunt îndrăgostiți de preparatele tradiționalele ale Dobrogei, de care se pot bucura din plin în Sulina. Un alt aspect atractiv este legat de liniștea plajelor. Aici nu se află foarte mulți oameni și astfel, turiștii se pot bucura în liniște de câteva momente petrecute la malul mării.


Like it? Share with your friends!

546
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?