fbpx
526

Călătoriile sunt cel mai frumos mod de a ne petrece timpul liber, sunt un mod de viață. Pentru unii dintre noi călătoriile sunt ca mersul la serviciu.

Ne place să călătorim și o facem de fiecare dată când avem ocazia pentru că timpul de calitate petrecut împreună cu familia și prietenii nu se poate compara cu nimic altceva.

Cu cât afli mai multe, cu atât îţi dai seama cât de puţine cunoşti. În afara zonei noastre de confort e o lume întreagă, un necunoscut infinit din care dacă gustăm, nu ne mai putem opri. După ce guști Aventura, nu te mai poți opri. Cum să mai stăm între patru pereţi când ştim cât de frumoasă e natura, câte locuri minunate sunt în lume sau chiar aici aproape?!

După ce facem primul pas, prima ieşire în afara zonei noastre de confort, aflăm că putem să ne depăşim limitele. Aflăm că zborul cu avionul nu e terifiant cum ne gândeam, aflăm că o drumeţie pe munte nu e aşa grea cum ne imaginam, aflăm că un city break nu trebuie să coste neapărat o avere şi, mai ales, aflăm că sunt o mulţime de lucruri pe care nu le ştiam.

Am realizat o selecție pentru tine cu cele mai frumoase gânduri despre călătorie pentru a te determina să ieși din zona ta de conform, să-ți redescoperi pasiunile, să-ți reorganizezi viața și să începi să călătorești.

1. O călătorie se măsoară mai degrabă în prieteni, decât în mile. -Tim Cahill

2. Mereu m-am întrebat de ce păsările stau în același loc deși au aripi și pot zbura oriunde pe pământ. Și după aceea m-am întrebat pe mine același lucru. – Harun Yahya

3. Nu am fost peste tot, dar este pe lista mea. – Susan Sontag.

4. Dacă respingi mâncarea, ignori obiceiurile, îți este frică de religie și eviți oamenii, mai bine stai acasă. – James Michener.

5. Dacă ai impresia că aventura este periculoasă, încearcă rutina. Este letală. –
Paulo Coelho.

6. Dacă Obama câștigă, plec din țară. Dacă Romney câștigă, plec din țară. Asta nu are nimic de-a face cu politica. Vreau doar să călătoresc. – Anonim.

7. Călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra și care te face mai bogat. – anonim.

8. Oriunde te duci, du-te cu toată inima. – Confucius.

9. Paris este mereu o idee bună. – Audrey Hepburn.

10. Un bun călător nu are planuri fixe și nu este interesat să ajungă undeva.– Lao Tzu.

11. Nu sunt un mare bucătar, nu sunt un mare artist, dar iubesc arta și iubesc mâncarea, deci sunt călătorul perfect. – Michael Palin.

12. Un om nu poate descoperi noi oceane până când nu are curajul de a pierde pământul din vedere. – Andre Gide.

13. O dată pe an, du-te undeva unde nu ai mai fost înainte. – Dalai Lama.

14. Adevărata călătorie de descoperire nu înseamnă a căuta noi peisaje, ci a privi totul cu alți ochi. – Marcel Proust.

15. Să călătorești înseamnă să descoperi că toți se înșeală când este vorba despre alte țări. – Aldous Huxley.

16. Umple-ți ochii de minuni, trăiește precum o să mori în 10 secunde. Vezi lumea. Este cu mult mai fantastic decât orice vis realizat sau plătit în fabrici. – Ray Bradbury.

17. Călătoriile au tendința de a intensifica toate emoțiile umane. – Peter Hoeg.

18. Nu trebuie să fii bogat pentru a călători bine. – Eugene Fodor.

19. Din când în când oamenii descoperă că nu trebuie să experimenteze lumea în felul în care li s-a spus să o facă. – Alan Keightley.

20. Concentrează-te pe călătorie, și nu asupra destinației. Bucuria nu este aflată în finalizarea unei activități, ci în chiar implicarea în acea acțiune. – Greg Anderson

21. Nimeni nu poate descoperi lumea pentru altcineva. Numai când o descoperim pentru noi devine pământ comun și o legătură comună și încetăm să mai fim singuri – Wendell Berry.

22. Investiția în călătorii este o investiție în tine – Matthew Karsten.

23. Nu poți înțelege un oraș până când nu îi folosești sistemul de transport public – Erol Ozan.

24. Nu toți cei care rătăcesc sunt pierduți – J.R.R. Tolkien

25. Călătoria este fatală pentru prejudecăți, bigotism sau îngustimea minții – Mark Twain

26. Din punctul meu de vedere, nu călătoresc pentru a ajunge undeva. Călătoresc de dragul călătoriei. Marea afacere este să te miști – Robert Louis Stevenson.

27. Dacă nu știi unde mergi, orice drum te duce acolo – Lewis Carroll.

28. Parcurgerea a mii de mile începe cu un singur pas – Lao Tzu.

29. Nu urma calea unde te duce drumul. Mergi mai degrabă acolo unde nu există nicio cărare și lasă o urmă – Ralph Waldo Emerson.

30.Călătorim nu pentru a fugi de viață, ci pentru ca viața să nu ne scape – Anonim.

31.Te rog fii un călător, nu un turist. Încearcă lucruri noi, întâlnește oameni noi și uită-te mai departe de ceea ce se află în fața ochilor tăi. Acestea sunt cheile pentru a înțelege minunata lume în care trăim – Andrew Zimmern.

32.Nimeni nu realizează cât de frumos e să călătoreşti, până ajunge acasă şi îşi odihneşte capul pe perna veche şi cunoscută. – Lin Yutang

33. Poate călătoria nu poate împiedia bigotismul, dar demonstrând că toți oamenii plâng, râd, se îngrijorează și mor, poate să ne ducă la ideea că dacă încercăm să ne înțelegem unii pe alții, putem chiar să și devenim prieteni – Maya Angelou.

34. A călători la tinerețe face parte din educație, la bătrânețe din experiență – Francis Bacon.

35. Atunci când călătorești, gândește-te că o țară nu este făcută pentru ca tu să te simți confortabil în ea. Este făcută pentru confortul oamenilor ei – Clifton Fadiman.

36. Cine nu călătorește nu cunoaște valoarea oamenilor – Proverb maur.

37. Femeia care urmează mulțimea de obicei nu va ajunge mai departe decât în mulțime. Femeia care merge singură este posibil să se regăsească în locuri în care nimeni nu a mai fost înainte – Albert Einstein.

38. Un mod minunat de a învăța despre țara ta este acela de a o părăsi – Henry Rol

39. Călătoria te învață că indiferent cât de multe cunoști, este mereu mai mult de învățat – The Cultureur.

40. Călătoria nu este niciodată o problemă de bani, ci de curaj – Paulo Coelho.


Like it? Share with your friends!

526
ADX Digital Agency

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?