fbpx
532

Fie că mergi la munte, la plajă ori la picnic, într-o după-amiază însorită, ai nevoie de câteva lucruri care să îţi facă şederea mai confortabilă. Îţi prezentăm aşadar 5 lucruri pe care nu trebuie să le uiţi acasă atunci când pleci în vacanţă.


1. Dacă ai de parcurs un drum lung cu maşina ori cu trenul – şi nu ţi-ai cumpărat bilet pentru vagonul de dormit – sau zbori spre o destinaţie exotică şi vei petrece destule ore  în avion, ia cu tine o pernă de voiaj gonflabilă. Fie că o preferi roşie ori albastră, te va scuti de dureri de gât şi vei avea o călătorie confortabilă. Când nu e folosită, se pastrează într-o husă de catifea sau în cutia de carton în care vine ambalată.

Αποτέλεσμα εικόνας για pernă de voiaj gonflabilă

2. Se anunţă o zi călduroasă de vară şi ai chef să te întâlneşti cu fetele la o şuetă însă nu poţi pleca prea departe de casă. Ce-ar fi să mergi la picnic, în parc, pe faleză ori la pădure? Pe lângă sendvişuri, prăjituri şi limonadă, ai nevoie de şerveţele, tacâmuri, farfurii şi pahare. Şi dacă toate astea vin la pachet cu un rucsac chic şi practic, nu-ţi rămâne decât să-ţi iei 3 prieteni, pătura  şi să te bucuri de vremea frumoasă.

3. Răsăritul pe plajă e un „must do” atunci când eşti la mare. Însă pentru a prinde cele mai bune cadre pentru fotografiile tale trebuie să te trezeşti cu noaptea-n cap ori să te chinui să nu adormi dacă ai dănţuit toată noaptea în club. O cafea bună te va ajuta cu siguranţă să ţii ochii deschişi. Ia-o cu tine într-un termos şi savureaz-o din una dintre cele 2 căni cu capac care vor păstra conţinutul fierbinte. Iar dacă peste zi ai chef de un suc rece, atât termosul cât şi cănile vor împiedica lichidul să se încălzească.

Αποτέλεσμα εικόνας για termos

4. Dacă mergi la munte ori fugi departe de lumea dezlănţuită, într-un loc unde nu ai acces la o priză, vei avea nevoie la un moment dat de un încărcător pentru gadgeturile tale: Ipod, PDA, Radio, Mp4, cameră digitală ori telefonul mobil. Ei bine, pentru astfel de situaţii ar fi bine să ai în bagaj un încărcător solar. Pentru încărcarea prin lumina solară, se deschide încărcătorul şi se îndreaptă către soare.  Un led roşu se va aprinde, iar acesta se va schimba pe culoarea galbenă atunci când bateria este complet încărcată. Mai mult decât atât, telefoanele mobile pot fi încărcate în timp ce încărcătorul se încarcă de la soare.

Αποτέλεσμα εικόνας για încărcător solar


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/5-lucruri-de-luat-cu-tine-in-vacanta.html


Like it? Share with your friends!

532
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?