fbpx
574

Litoralul românesc nu e prea generos cu turiștii când vine vorba de plaje unde să găsești linișite și unde să fii liber ca pasărea cerului. Mie nu îmi place să împart un metru pătrat de plajă cu alți turiști, motiv pentru care mulți ani nici nu mai călcasem la mare la noi – o vreme am găsit ce căutam ceva mai la sud.

Doar că în spre sud se ajunge mai greu în weekendurile de vară, când drumurile sunt aglomerate și nu întotdeauna avem disponibilitate să ne facem bagajele și să plecăm în mijlocul săptămânii. Așa că mi-am îndreptat atenția aproape, la nord de Constanța, unde în 2-3 ore să putem să facem o baie în mare și să-i lăsăm pe copii să alerge cu piciorușele prin nisip.

De multe dintre ele probabil că ați auzit deja, pe unele v-ați bronzat deja în anii trecuți, pe unele ați fi curioși să mergeți și să stați o zi întreagă, fără să auziți în jurul vostru urlete, muzică, fără să suflați în ceafa unui vecin de prosop. Celor care nici n-au citit bine primele 10 rânduri din articol și deja scrâșnesc din dinți că „vai, au scris fetele astea și, din cauza lor, or să se umple de turiști ultimele plaje sălbatice ale României” le spun să stea liniștiți: la unele dintre plaje se ajunge atât de greu, încât nu prezintă interes pentru mulți dintre cei pe care nu-i vrem acolo. Și, dacă ați fost măcar pe una din plajele despre care vorbim, știți deja cum sunt cei care le iubesc: boemi, căutători de liniște, iubitori de natură, părinți cu copii mici.

Plaja Vadu

Pe plaja din Vadu am ajuns prima dată toamna trecută, după ce am fost la Enisala Safari Village. La început de octombrie pe plajă erau doar câțiva oameni, vremea era numai bună de plajă, marea puțin agitată dar spectaculoasă , iar nisipul plin de scoici și melci – bucuria copiilor. Nu știu dacă în weekendurile din timpul verii situația este asemănătoare, însă sunt aproape convinsă că în timpul săptămânii și-n extrasezon – mai și prima jumătate a lui iunie și a doua jumătate a lui septembrie și octombrie este perfect dacă vreți să fiți doar voi pe plajă.

Plaja Corbu

Plaja din Corbu e și ea, ca și surata mai sălbatică- Vadu- super-cunoscută însă asta nu îi știrbește din frumusețe și nu o face mai puțin interesantă pentru cei care s-au săturat să audă muzică de plajă, care vor să stea la soare direct pe cearșaf, care vor să-și vadă copiii alergând cât e plaja de mare și culegând scoici – nu să facă slalom printre șezlonguri, chiștoace și vânzători ambulanți de nămol de Techirghiol și steluțe de mare aduse de-te-miri-unde.

Sulina – o plajă mare cât vezi cu ochii

Plaja din Sulina era aproape pustie la începutul lui iulie. Deși sunt două carciumioare, nu bubuie muzica, nu sunt vânzători ambulanți ci câteva șezlonguri, cosuri de gunoi, un ponton, o plajă salbatică mare cât vezi cu ochii și câteva familii. Ah și trei câini jucăuși care se gudură să mă joc cu ei, dau lăbuța dacă îi bag în seamă și îmi arată pe unde să intru în apă. Plaja este zonă protejată, așa că nu poți campa acolo.

Tuzla

Pe lângă Tuzla am trecut de zeci, poate sute de ori în drumul meu spre stațiunile din sudul litoralului romanesc și spre Bulgaria. Nu mi-am imaginat însă niciodată că marea și plaja de la Tuzla sunt atât de spectaculoase și că acolo mai poți găsi încă o bucățică de Rai, așa cum mi-aș dori ca toate plajele să fie .

Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/5-plaje-salbatice-din-nordul-marii-negre-unde-gasesti-liniste-si-libertate.html


Like it? Share with your friends!

574
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?