fbpx
582

La doar câteva minute de Bran, poate cea mai faimoasă stațiune turistică din România, e un loc rupt din altă lume. E incredibil cum poți avea parte de atâta liniște și de o porție de viață ca la munte atât de aproape de civilizație. Vorbesc de Șimon și de Căsuța Bunicii, locul în care mi-am petrecut cel mai frumos weekend de anul acesta. Așezat fix între Piatra Craiului și Bucegi, cu o priveliște de 360 de grade doar cu munți, cu doar două bătrânici vecine permanente pe tot dealul și o bisericuță, cu trei anotimpuri în 24 de ore, cu zeci de păsărele ce se autoinvită la cafea dimineața, locul ăsta te pune un pic pe gânduri și îți aduce aminte de cât de puține lucruri ai nevoie ca să fii fericit. La sfârșitul lunii februarie, în cele două zile petrecute la Căsuța Bunicii, pentru prima dată mi-a plăcut la munte, fără să urc pe munte.

Ce este Căsuța Bunicii

Căsuța Bunicii este ceea ce ai fi tentat să numești o pensiune dar nu e chiar așa. Este o gospodărie veche de peste 100 de ani cumpărată și reconstruită în urmă cu doar câțiva ani de către o familie de localnici, din Șimon. Ciprian și tatăl său, tâmplari, au refăcut întocmai casa veche, cu vatra transformată azi într-un șemineu perfect funcțional, cu dormitoare confortabile în loc de pod pentru provizii, băi și chiar o saună (pe care nu am folosit-o). Absolut toată lemnăria este făcută de mână de către cei doi și pictată cu grijă de către o fată din sat. Casa are o terasă (bunica mea îi zicea prispă), o sufragerie, bucătărie complet echipată și funcțională, trei băi, două dormitoare și o curte imensă. Nu este o pensiune pentru că ea se închiriază doar integral iar gazdele nu stau acolo. Am fost în doi în casă și nu ne-a vizitat nimeni, poate doar pisicile vecinei care au venit la mângâiat pe terasă, găinile vecinei care s-au strecurat pe sub gard și au venit la ciugulit și ciobănescul lăţos care a adulmecat după oase. Cu toate asta, casa este gândită și perfectă pentru patru persoane: două cupluri sau o familie cu copii și se închiriază doar în întregime așa că nu ai șansa să o împarţi cu persoane străine.

Primirea

Pe scurt, după ce ai făcut rezervarea, vii în Șimon, te întâlnești cu proprietarii care locuiesc aproape de șosea, aceștia te conduc până la casă în vârful dealului, îţi dau cheile și tu rămâi să îţi vezi de șederea ta. „Închiriere la cheie” cum s-ar zice. Deși era deja întuneric când am ajuns la Căsuţa Bunicii și nimeni în preajmă, am găsit casa caldă, semn că proprietarul fusese deja acolo înainte să venim ca să se asigure că totul e în regulă. Și a fost! În plus, ne-a pregătit și o ţuică bună din partea casei care mi-a mers la suflet în faţa șemineului. După ce am povestit cât în lună și în stele (aveam o mie de întrebări pentru Ciprian), am primit cheile și am rămas de capul nostru în casă. Aproape că uitasem cum e să te cazezi și să nu ai gazda ori alţi oaspeţi mereu în preajmă. Ceea ce nu-i rău deloc, cred că am să mai vreau!


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/romania-idei-de-vacanta/cazare-in-bran-simon-review-casuta-bunicii-locul-din-care-doar-bunica-lipseste.html


Like it? Share with your friends!

582
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?