fbpx
529

Una dintre cele mai atractive locații ale țării este Brașovul, fiind o emblemă turistică pentru România. Cei mai mulți călători străini aleg acest oraș, datorită frumuseții culturale și a peisagisticii absolut deosebite. Deoarece sezonul estival a luat sfârșit și multe dintre locațiile de vacanță prind o altfel de aură odată cu sosirea toamnei și a iernii, astăzi vă încântăm cu un jurnal de călătorie în magicul Brașov. Împrejurimile acestuia sunt splendide, câteva zile aici fiind alegerea perfectă pentru un Weekend prelungit departe de casă. Cât despre divertisment și distracție, aveți siguranța că în Brașov veți regăsi locurile ideale în care să vă simțiți minunat. Vă invităm în turul orașului de munte al Transilvaniei!

Localizat în una dintre cele mai renumite regiuni ale țării, recunoscută și peste granițe datorită legendei Contelui Dracula, Brașovul se află în inima Transilvaniei. Odată ce turiștii aud de acest nume, curiozitatea deja le este stârnită în a vizita minunatul oraș de munte. Bucurie la orice pas, imagini splendide și oameni deosebiți, astfel este Brașovul. Vă întrebați cum ar decurge o vacanță aici? Ei bine, doar citiți și veți afla!

Brașovul și ale sale împrejurimi sunt de-a dreptul uluitoare. Mulți aleg stațiunile de la câțiva kilometri depărtare, precum Azuga. Aici este locul ideal pentru cei ce își doresc să petreacă un weekend iarna, stațiunea fiind renumită pentru pârtie și jocurile extreme de sezon. Cum de altfel, tot mergând veți vizita Castelul Cantacuzino, o veritabilă construcție din secolul trecut. Însă, vă recomandăm să faceți asta odată ce veniți spre Brașov, pentru a vă apropia de locația principală. Astfel, odată ce veți înainta în traseu, vă veți apropia de oraș.

Dacă veți ajunge aproape de centrul acestuia, veți zări încă de departe emblema lui și anume, numele scris cu bold pe vârful Tâmpa. O imagine de Hollywood, am spune. Cert este că orașul are o altă perspectivă, doar privind cum sigla se remarcă din orice punct al orașului în sine. Oriunde ați alege să vă cazați, aveți certitudinea că veți dispune de locații pe care să le vizitați.

Centrul Brașovului
Dacă veți alege această parte a orașului, vă asigurăm că ați făcut o alegere bună. Ce puteți vizita? Vârful Tâmpa este emblema locului, având parte de o drumeție pe cinste până a ajunge la cel mai frumos punct din oraș. Deși poate drumul poate părea obositor, imaginea panoramică este uluitoare. Însă, îl puteți parcurge și cu telecabina. Până a urca la Tâmpa, aveți posibilitatea de a alege traseul către Poiana Brașov, ce este mai lung, dar care își are propriul merit, destinația fiind deosebită.

Turnul Alb și Cetatea din Deal (Cetățuia) sunt două repere “de seară”. Vă recomandăm să le vizitați începând cu orele 19:00. Veți prinde un apus strălucitor și veți admira orașul luminat. De aici vederea este și ea tot panoramică, cetatea și turnul fiind două monumente istorice, datând din vremuri mult îndepărtate. Sunt localizate la capete paralele în concordanță cu centrul orașului, însă, aveți nevoie de doar două ore pentru a vă bucura de ele.

Biserica Neagră și Piața sunt perfecte pentru o escapadă de seară. Strada Sforii se parcurge în doi, iar toate străduțele printre clădirile vechi, sunt ideale pentru plimbările de noapte.

Dacă alegeți să vă cazați în Bran, aici veți vizita faimosul Castel Bran, reședința Contelui Dracula, așa cum este cunoscut de către turiștii străini. O vizită la fortăreață, poate fi completată cu un traseu către Cetatea Râșnov și Cheile Râșnov. Două locații ce necesită puțin efort, dar care merită toată energia noastră. Din Râșnov veți admira un peisaj splendid asupra întregului Brașov, iar spre chei vă veți bucura de naturalețea locului.

Pentru câteva clipe de liniște, departe de orașul aglomerat, vă recomandăm vizitarea celor două sate de munte, de-a dreptul uluitoare. Etnografic, Moieciu de Sus și de Jos sunt două perle turistice, unde tradiția este la orice pas. Două locații splendide, cu peisaje pitorești, ce au reușit să ne farmece. Liniștea deplină a naturii și tradiționalismul sunt cele ce ne-au atras, pentru noi fiind adevăratele embleme ale Brașovului.


Like it? Share with your friends!

529
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?