529
722 shares, 529 points
brasov

Brașov este unul dintre cele mai bogate județe din România, cu o multitudine de obiective turistice diverse, de la frumusețea munților Făgăraș, la obiective neobișnuite precum coloanele de bazalt de la Racoș sau orașe medievale pline de farmec. Orice tip de atracții turistice îți place să vizitezi, județul Brașov are pentru tine o mulțime de opțiuni, astfel încât cel mai probabil vei avea nevoie de mai multe zile pentru a le descoperi pe toate. Iată, așadar, ce poți vizita într-un weekend prelungit în județul Brașov.

Orașul Brașov

Orice periplu prin județul Brașov trebuie să înceapă cu o vizită în municipiul reședință de județ cu același nume. Brașov este unul dintre cele mai frumoase și îndrăgite orașe din România, unde poți petrece cel puțin un weekend bucurându-te de atmosfera sa medievală. În Brașov trebuie să vizitezi Piața Sfatului și Biserica Neagră, simbolul orașului. Nu rata o “plimbare” pe Strada Sforii, a trei acea mai îngustă stradă din Europa, sau o vizită la Turnul Negru, Poarta Ecaterinei, Poarta Șchei sau laBastionul Țesătorilor.

Cetatea Râșnov

Un alt oraș medieval cu o atmosferă minunată este Râșnov. Faimos mai ales pentru cetatea ce se înalță semeață pe dealul de lângă oraș, Râșnov are și alte obiective turistice interesante pentru întreaga familie. Bineînțeles, primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi aici este să explorezi străzile întortocheate ale Cetății Râșnov. Fortificația a fost construită în secolul XIV, peste o cetate dacică, dar, patru secole mai târziu, locuitorii s-au retras din cetate, dezvoltând orașul Râșnov la poalele fortificației. Astăzi, Cetatea Râșnov este una dintre cele mai mari și ai bine păstrate fortificații din România, cu o serie de turnuri, două capele și alte locuri interesante. Dacă îți mai rămâne timp, la câteva minute de cetate se află singurul parc tematic cu dinozauri din România, Dino Parc Râșnov.

Comuna Moieciu

Una dintre cele mai pitorești comune din România, Moieciu este o destinație minunată dacă îți dorești câteva clipe de relaxare în mijlocul naturii. Aici timpul pare să fi stat în loc, iar atmosfera autentică românească te va fermeca pe loc. Comuna Moieciu este formată din șase sate pitorești, fiecare cu propriile obiective turistice. Astfel, în Moeciu de Sus poți vizita Biserica Adormirea Maicii Domnului și Căsuța cu Imagini, un muzeu dedicat istoriei fotografiei. Localitatea Peștera este populară pentru… Peștera Liliecilor, unde și-au făcut casă mai multe colonii de lilieci. Mai mult, în apropiere de Moieciu poți vizita și Cascada La Chișătoare, o superbă curgere de apă cu o înălțime de 20 de metri.

Biserica fortificată Prejmer

Aflată în localitatea cu același nume, biserica fortificată Prejmer a fost ridicată în secolul al XIII-lea, fiind una dintre cele mai bine păstrate astfel de fortificații din România. Zidurile ce înconjoară biserica au o înălțime impresionantă de 12 metri. Deși turcii au încercat să invadeze cetatea de 50 de ori, au eșuat de fiecare dată. Biserica fortificată Prejmer are peste 270 de încăperi și un pasaj subteran care face legătura cu exteriorul.

Canionul 7 Scări

Aflat în masivul Piatra Mare, Canionul 7 Scări este un defileu spectaculos săpat în calcar, care are, așa cum îi spune și numele, 7 scări, ce se transformă în cascade atunci când debitul pârâului crește. Canionul 7 scări are 160 de metri în lungime și o diferență de nivel de 58 de metri. În jurul canionului sunt o serie de trasee de drumeții, bine marcate, care te vor ghida spre alte locuri la fel de pitorești, precum Prăpastia urșilor, Peștera de gheață sau vârful Piatra Mică.

Piramidele de pământ de la Şona

Cunoscute de localnici sub numele de guruieţe, piramidele de pământ din localitatea brașoveană Șona sunt unele dintre cele mai ciudate atracții turistice din România. Piramidele de la Șona sunt, de fapt, opt movile de pământ cu o înălțime de aproape 30 de metri, aranjate pe două șiruri, despre care se spune că au fost realizate de către daci. Totuși, nu există dovezi clare referitoare la originea lor, astfel încât în jurul lor s-au născut o mulțime de legende, inclusiv că aceste piramide adăpostesc comori sau că au fost ridicate de uriași.

piramide sona foto lucian muntean 09 1024x682 pressone

Sursa: identitatea.ro


Like it? Share with your friends!

529
722 shares, 529 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii