568
879 shares, 568 points
barsana monastery in maramures romania PNNX2K9
traditional Maramures wooden architecture of Barsana monastery, Romania

Fie că îți place sau nu, vara și-a luat rămas bun, iar toamna a intrat în drepturi cu nuanțele sale arămii. Nu mai este demult o noutate faptul că țara noastră se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, așa că, în această toamnă îți recomandăm să descoperi aceste locuri, decorate în tonuri tomnatice. Dacă nu ai inspirație, îți prezentăm noi câteva dintre cele mai frumoase locuri din România, perfecte pentru o excursie de toamnă.

Munții Apuseni

Apuseni Mike Pellinni

Apusenii sunt oricând o destinație ideală pentru o excursie de weekend sau chiar o vacanță prelungită. Toamna, peisajele primesc mii de nuanțe arămii, iar aerul curat și răcoros sunt o adevărată desfătare. Pornește din Arieșeni și fă drumeții prin munții Bihorului. Vizitează Groapa Ruginoasă, Peștera Urșilor, Ghețarul Scărișoara, Cetățile Ponorului sau Peștera Meziad. Șoselele sunt suficient de bune încât să te plimbi la volan, iar traseele de drumeție sau pentru biciclete sunt de vis.

Lacul Sf. Ana

lacul sfanta ana

Dacă îți dorești o excursie de toamnă la malul unei ape, îți recomandăm lacul Sf. Ana în apropiere de Tușnad. Acesta este singurul lac vulcanic din țara noastră și este înconjurat de o mulțime de legende. În funcție de vreme, poți să faci plimbări cu barca sau drumeții pe masivul Ciomatu din apropiere. În zona lacului se află și o mlaștină numită Tinovul Mohos unde te poți plimba pe trasee special amenajate.

Cheile Dobrogei

cheile dobrogei intrarea in chei

Ce spui de o plimbare cu mașina prin una dintre cele mai fascinante zone din România? Cheile Dobrogei, deși nu sunt o zonă foarte vastă, formează un peisaj interesat, numai bun pentru drumeții și plimbări cu mașina. Zona are aproximativ 2 kilometri lungime, așa că poate fi descoperită cu ușurință pe jos. Tot aici se poate vizita Peștera Sfântului Ioan Casian, precum și biserica cu același nume. De asemenea, în această rezervație vei găsi o mulțime de situri arheologice.

Sursa: https://upfit.one/ghid-fit-cele-mai-frumoase-locuri-din-romania-in-care-sa-admiri-culorile-toamnei


Like it? Share with your friends!

568
879 shares, 568 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii