fbpx
576

Nu vi se pare că lumea este cel mai frumos tablou, în care culorile își au un dans aparte? O pânză pictată de către natură, care nu face altceva decât să dea naștere unor locuri de-a dreptul impresionante. Din fericire, și în România regăsim o mulțime de locații de vis, care încântă călătorii prin frumusețea lor aparte. Fiecare își etalează peisajele în cel mai frumos joc de nuanțe, tocmai din acest motiv, vă prezentăm astăzi primele trei locuri, care au uluit prin paleta jucăușă a culorilor de vară. Imaginile vă vor încânta, însă, cel mai bine ar fi să le vedeți în realitate, având un impact aparte asupra privirii. Dacă sunteți îndrăgostiți de natură și vă doriți să vedeți tablourile minunate ale acesteia, ei bine, noi zicem…să pornim la drum!

Cheile Turzii

Imaginile vor vorbi de la sine, cuvintele fiind insuficiente să exprime adevărata frumusețe a acestor chei. Doar priviți cum albastrul cerului se revarsă către orizont, iar pătura de un verde aprins a brodat întregile văi. Stâncile mărețe se impun prin forța lor, astfel, peisajul fiind dominat de gloria lor. Frumoasele păduri au îmbrăcat dealurile, oferind locului un aer rece și proaspăt. Liniștea este singura care se face remarcată, doar câteva cântece de păsări și bătaia lină a vântului pot tulbura gândurile. Pe alocuri plantele colorate împodobesc văile, iar un mic râu își poartă grăbit trecerea de apă. Dacă există Raiul pe pământ, noi spunem că aici este…deoarece Cheile Turzii nu sunt decât o bucată ruptă din paradis.

Munții Apuseni

Frumusețea munților este pe măsura lor, ajungând la ,,cote înalte”. Peisaje desprinse din poveștile fantastice sunt regăsite doar în Munții Apuseni, care nu încetează din a ne surprinde. Vara își pogoară paleta de culori peste acești deosebiți munți, âmbrăcându-i în niște nuanțe minunate. Văile capătă un verde strălucitor, datorită razelor de soare, ce dau locului o tentă de basm. Datorită aerului revigorant și rece, vegetația se menține proaspătă, vara fiind o ,,primăvară care nu mai vrea să plece”. Stâncile se înalță mărețe către bolta divină a cerului, care se pierde ușor către linia orizontului. Acest anotimp face din Munții Apuseni un adevărat tablou, pictat în culori reci, dar care cncălzesc privirile oricărui călător.

Lacul Sfânta Ana

O pată albastră într-un mijloc de verde-auriu…astfel arată Lacul Sfânta Ana. Vă doriți liniște deplină, sunetul valurilor și bătaia lina a vântului?! Ei bine, aici le veți regăși. Și aici vara s-a încăpățânat să transforme împrejurimile lacului într-un tablou deosebit, definit de culori ușor calde, purtate de pădurile nesfârșite ale locului. Cerul se oglindește în oaza de apă, făcând din aceasta o oglindă către infinit, ce poartă un albastru diamant, pe care niciun pictor nu ar putea să îl redea în operele sale. Peisajul este acompaniat de o simfonie deosebită a păsărilor sălbatice. De ce să căutați capodopere în muzee, când natura a avut grijă să ni le ofere pe ale ei? Niciun tablou nu va putea vreodată să atingă măreția unui astfel de peisaj minunat.

Călătoria vă va deschide noi orizonturi, către cele mai frumoase galerii reale ale lumii, și anume, către aceste locuri definite doar de naturalețe deplină. 


Like it? Share with your friends!

576
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?