fbpx
545

Îți dorești un loc deosebit din țară în care să îți petreci zilele de concediu din vara aceasta? Ce părere ai avea dacă ai călători de-a lungul unei regiuni, ale cărei obiective turistice sunt de-a dreptul încântătoare. Astfel, nu te vei rezuma decât la un singur reper, ci vei avea posibilitatea și ocazia de a vizita o mulțime de locuri minunate. Pe tărâmul deosebit al Transilvaniei, cea mai adorată zonă din România, vei descoperi o parte din această frumoasă țară. Să pornim în turul virtual al „pământului vampirilor”.

Transilvania este una dintre cele mai vechi și mai frumoase regiuni istorice și folclorice ale țării noastre. Zona se află situată în centul țării și este cea mai mare regiune din România, înconjurată de Munții Carpați. Dacă vrei să vizitezi această regiune turistică, împreună cu familia sau prietenii, iată câteva idei și puncte de reper care, cu siguranță, îți vor plăcea să le descoperi.

Grădina botanică – Jibou

Grădina botanică se află în județul Sălaj. A fost concepută pe locul unui fost parc și cuprinde un amalgam de secții frumos amenajate, viu colorate. Grădina include un număr impresionant de specii de plante, flori și copaci diversificați. A fost desemnată cea mai frumoasă grădină botanică din țară și cel mai minunat punct turistic de vizitat din județul Sălaj. Așadar, dacă dorești o sedință foto desprinsă din povești sau să miroși încântătoarele flori, aici este locul ideal.

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este singurul lac de crater vulcanic din țara noastră. Se află în județul Harghita și este unul dintre cele mai vizitate lacuri din zonă. Turiștii se pot bucura de atmosfera relaxantă a munților, drumeții prin dealurile și pădurile din apropierea lacului și plimbări cu bicicleta pe marginea lui. Natura care înconjoară lacul este deasă, muntoasă, și nu mai bună de parcurs și descoperit. Câteva animale, precum veverițele, vulpile și rățuștele sălbatice sunt o parte a faunei care te vor întâmpina cu drag.

Brașov

Este cel mai mare și cel mai frumos oraș din Carpații de Curbură. Este situat într-o zonă de munte și înconjurat de păduri dese și înalte, pline de brazi. Ai o multitudine de alegeri de vizitat. De la bisericile vechi precum Biserica Neagră, spre Piața Sfatului, până la resedința contelui Dracula, Castelul Bran. În Centrul Brașovului, te poți bucura de o plimbare prin magazinele din Piața Sfatului, mâncare tradițională și niște poze superbe pe lângă fântână sau străduțele colorate în stil tradițional.

Ai la alegere o paletă largă de variante în ceea ce privește regiunea Transilvaniei. Deși exemplele de mai sus sunt cele mai căutate și vizitate de câtre turiști, poți adăuga cu usurință și altele. Sarmizegetusa Regia, este unul dintre cele mai vechi monumente istorice din județul Hunedoara. Cetatea Alba Carolina din județul Alba, alt obiectiv turistic care te va impresiona. Plus multe altele, mai mici sau mai puțin cunoscute, dar care au o valoare etnologică mare. Dacă încă nu te-ai gândit la următoarea destinație de vacanță, Transilvania este regiunea tuturor posibilităților turistice.  


Like it? Share with your friends!

545
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?