fbpx

Curcubeu viu în inima Gorjului

Spațiul ce pare desprins dintr-un fragment din "Alice în Țara Minunilor" nu este tocmai mare, însă este suficient pentru a experimenta o altfel de plimbare în natură.2 min


525

Îți spun doar atât:  atunci când creativitatea  întâlnește natura, se pot naște locuri minunate. Pun  pariu că te-ai visat măcar o dată plimbându-te printr-un loc de basm, desprins parcă de sfera realității. Probabil că nu știai de existența pădurii colorate, de la Baia de Fier – un curcubeu viu, ce îți redă pofta de viață și optimismul  doar cât privești coloanele multicolore.

sursa: www.adevarul.com

Oltenia are multe obiceiuri și peisaje cu care se poate mândri, dar de câțiva ani, o pădure colorată fură ochii drumeților, făcând ca zona să fie mai vizitată decât înainte.

Este vorba despre pădurea Poienari, amplasată pe drumul care leagă Târgu Jiu de Vâlcea, chiar în Baia de Fier din Gorj.

Până acum câțiva ani, pădurea cu pricina era un loc obișnuit, care nu atrăgea atenția drumeților, trecând ușor neobservată. Însă, acest lucru s-a schimbat.

Dacă te afli în mașină, pe drumul care duce de la Horezu spre Târgu-Jiu, Novaci sau Transalpina, e imposibil să nu oprești pentru a admira un peisaj pe care nu l-ai mai întâlnit niciunde. Frumusețea copacilor cu trunchiuri colorate te cheamă să o iei la pas și să te pierzi prin liniștea pădurii. Spațiul ce pare desprins dintr-un fragment din „Alice în Țara Minunilor”  nu este tocmai mare, însă este suficient pentru a experimenta o altfel de plimbare în natură.

sursa: www.centruldestiri.com

Fie că vrei să te rupi pentru puțin timp de agitația orașului, că vrei să te bucuri de concertul păsărelelor într-o pădure atipică sau ești tentat să faci un shooting photo inedit, pădurea colorată îți stă la dispoziție oricând.

Dacă ești o persoană căreia îi plac lucrurile ce ies din tipare, universul colorat din Gorj te va cuceri cu siguranță.

Sunt convinsă că te întrebi acum cine a vopsit atât de mulți copaci și cum a luat naștere acest fenomen.

Ei bine, unii oameni își arată respectul și iubirea față de natură la orice pas. Așa s-a născut și acest labirint colorat, din dragostea unui artist pentru pădure.

Inițiat ca un manifest împotriva defrișărilor, Proiectul ArtLand „Grădina Paradisului” a devenit rapid un loc de vis, plin de culori care atrage zilnic zeci de turiști.

Întregul proiect reprezintă un tribut pentru natură, artistul și voluntarii implicați atrăgând atenția asupra importanței și frumuseții pădurii. Mihai Țopescu este artistul ce a reușit să transforme un colț de pădure într-o adevărată doză de valoare estetică .

Arta nu oferă răspunsuri, arta pune întrebări.

Mihai Țopescu

Dacă în timp ce te gândești la locul minunat pe care tocmai ți l-am descris, îți faci griji pentru sănătatea copacilor, trebuie să știi următoarele lucruri. Mihai Țopescu alături de echipa sa, a dat frâu liber viziunii estetice cu ajutorul a două tone de vopsea ecologică, inofensivă pentru scoarța copacilor. Aceasta are la bază un var special care ţine departe dăunătorii și durează până la şase ani de zile de la momentul aplicării.  Artistul a mărturisit că a făcut primul experiment chiar pe nişte copaci aflaţi în curtea casei sale.

sursa: www.editiadedimineata.com

 Galeria  în aer liber primește zilnic din ce în ce mai mulți oameni pasionați de artă și natură. Dacă simți nevoia să te reconectezi cu natura și să-i simți vibrațiile, acest peisaj încântător te va ajuta să redescoperi dragostea pentru lucrurile simple, dar atât de fermecătoare.

Optimismul și starea de bine pe care ți le  induc acești copaci colorați pot fi simțite la capacitate maximă doar vizitând pădurea.  Noi îți putem garanta că nu se compară nimic cu o carte bună, citită lângă copacul pictat în culoarea favorită, în templul naturii. 


Like it? Share with your friends!

525
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?