573
932 shares, 573 points

România este plină de locuri frumoase! Înainte să o părăseşti, ar trebui să cunoşti minunile naturii de aici, locurile în care Dumnezeu a pictat natura asemeni Raiului. Munţii, lacurile, cascadele şi formaţiunile naturale unice din ţara noastră sunt destinaţiile spre care să te îndrepţi în următoarea ta vacanţă în ţară.

Lasă-te fermecat de frumuseţea naturii din ţară noastră şi vino să descoperi alături de noi cele mai importante atracţii turistice naturale până la care poţi face o drumeţie în orice sezon!

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr şi punctul de trecere al Paralelei 45 prin România, localizate pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici, în judeţul Caraş-Severin, sunt marcate pe Valea Minişului de o locaţie perfectă pentru un mic popas. Aici te întâmpină una dintre cele mai frumoase cascade din ţara noastră, cu o apă limpede, rece şi perfect albastră. Cascada Bigăr a devenit un punct turistic deosebit de important în ultimii ani, după ce a fost menţionată în topuri internaţioanle ale celor mai frumoase cascade din lume. Aşadar, este un obiectiv turistic românesc pe care nu ai voie să-l ratezi!

Delta Dunării

Delta Dunării este cea mai bine conservată rezervaţie de acest tip din Europa şi se află, în mare parte, în Dobrogea. Recunoscută ca parc naţional şi ca rezervaţie a biosferei, Delta atrage turiştii români şi străini dornici să descopere natura neatinsă de activitatea umană, să se relaxeze în plimbări cu barca şi să admire plante, animale şi păsări specifice numai acestei zone unice. Satele pescăreşti aflate în Delta Dunării sunt ideale pentru o vacanţă întreagă petrecută aici, într-una dintre cele mai frumoase şi mai liniştite zone naturale din România.

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu se află în mijlocul Lacului Siutghiol, în apropiere de staţiunea Mamaia, şi este un loc unic, inedit pe litoralul românesc. Accesul la insulă se face cu vaporaşul, foloisit şi pentru plimbări de agrement pe suprafaţa lacului. Tot aici turiştii pot opta pentru plimbări, pentru cazare sau pentru o masă într-un decor natural deosebit de frumos, toate asigurate de un singur centru turistic aflat în inima insulei. Numele insulei vine de la celebrul poet latin, Ovidiu, exilat aici de către Cezar, care şi-a scris o parte din operă pe malul lacului.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-descopera-locuri-din-romania-in-care-dumnezeu-a-pictat-natura-asemeni-raiului


Like it? Share with your friends!

573
932 shares, 573 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii