fbpx
574

Nu mai este un secret că în România există atât de mult locuri cu adevărat impresionante. Munți, ape, lacuri, chei și orașe, toate îmbogățesc imaginea țării, făcând din aceasta o locație fascinantă în ochii turiștilor de pretutindeni. Există locuri care au impresionat călătorii și care au reușit să se afirme prin peisajele absolut deosebite. Astfel că, alegem astăzi să pornim spre locurile pe care Dumnezeu le-a pictat precum Edenul, locuri parcă desprinse din paradis.

Culorile curg şi se varsă în sufletul nostru.

Enrico Sirello

Orice anotimp își are propria frumusețe, fiecare loc este special datorită anotimpurilor. Însă, care perioadă a anului ne oferă o paletă de culori încântătoare? Mulți spun toamna, alții primăvara, și câțiva vara. Noi le alegem pe toate trei. Nu discriminăm iarna, însă, astăzi dorim să ne bucurăm de câteva culori ce au îmbogățit priveliștile unor locații din România.

Cert este că oricare dintre aceste trei locații sunt frumoase în orice anotimp, dar fiecare se remarcă într-un mod mai deosebit fie în toamna târzie, în primăvară sau în mijlocul verilor luminate.
Care sunt cele trei locuri ce au fost colorate precum Raiul?

Cheile Țășnei
Nu mai este un secret că aceste superbe chei au devenit atracția majoră a turiștilor din toate colțurile țării. Însă, pentru a le admira adevărata frumusețe, vizitați-le în luna lui octombrie. Toamna își lasă magia asupra văilor, natura căpătând culorile focului. Toate plantele se îmbracă în nuanțe aprinse de roșu, galben și portocaliu. Este un adevărat amalgam de culori calde, absolut deosebite. Stâncile se înalță mărețe spre cerul albastru, iar văile nesfărșite se îmbată într-o mare de nuanțe care mai de care mai frumoase. Nu ratați Cheile Țășnei în acest minunat anotimp!

Delta Dunării
Primăvara vine cu o splendoare de culori, combinând o paletă rece cu câteva nuanțe calde. Aceasta își etalează culorile în una dintre cele mai vizitate locații din țară și anume Delta Dunării. Dacă veți ajunge în luna Aprilie în această zonă, fiți siguri că veți rămâne orbiți de un paradis al culorilor. Cu siguranță Delta este o bucățică ruptă din Rai. Cerul se oglindește cu atâta măreție în întinderile de apă, aceasta căpătând o nuanță de albastru absolut minunată. Frunzele de nufăr plutesc lin în adierea vântului, oferind locului o pată de verde smarald. Vegetația din împrejurimi este formată din nuanțe de verde, care se îmbină atât de plăcut cu albastrul apei. Însă, ceva este absolut splendid la acest loc și anume apusul soarelui, care se răsfrânge cu pasiune peste valurile apei. Un dans de culori admirabil își începe pașii pe bolta cerului, astfel, Delta Dunării devenind un loc absolut admirabil, desprins din filele de poveste.

Munții Făgăraș
Tainici în poveștile României, Munții Făgăraș oferă un spectacol de culori în zilele însorite ale verii. Știm cu toții cât de uluitoare sunt apusurile din acest anotimp, astfel, încercați să surprindeți acest moment de pe vârfurile, văile Munților Făgăraș. O paletă jucăușă de culori îmbarcă nemărginitul cer, totul căpătând o nuanță de roz, ușor combinată cu mov și roșu. Stâncile de culori sobre completează imaginea apusului, astfel, priveliștea fiind una ruptă din Rai. Este încântător un moment de acest fel în Munții Făgăraș.


Like it? Share with your friends!

574
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?