fbpx
536

Delta Dunării…un loc, care nu încetează din a ne surprinde. Chiar dacă împrejurimile sunt dominate de întinderi de apă, acestea nu sunt decât oglinda prețioasă a cerului. Ați călătorit până acum în Deltă? Noi spunem că această locație nu face altceva decât să ne încânte privirile de fiecare dată când o vizităm. Și nu numai atât, ci și sufletele cu oameni frumoși, care mereu ne-au primit ca pe niște prieteni cunoscuți de o viață întreagă. Să nu mai vorbim de preparatele delicioase specifice zonei, ce ne-au îmbătat papilele gustative cu gustul și savoarea lor. Dacă nu ați ajuns în Deltă, noi spunem că ar fi timpul să puneți și acest loc pe lista voastră.

Indiferent de zona pe care ați alege-o, aveți certitudinea că Delta Dunării va fi splendidă. Ce puteți face aici? Ei bine, nici nu vă închipuiți câte activități recreative vă sunt puse la dispoziție. Fiind totul împrejmuit de întinderile de apă, excursiile cu bărcile sunt la mare căutare. De ce? Pentru atmosefara naturală, liniștită și în mod special, pentru peisajele deosebite. În Deltă s-au adunat cele mai frumoase culori, verdele și albastrul dominând peisajul. Vegetația este peste tot, florile de nufăr fiind atracția principală, iar ca faună, pelicanii sunt cei mai admirați. Aceștia își petrec cea mai mare parte din timp pe apă, deci cu siguranță veți avea ocazia să îi vedeți odată ce veți alege o plimbare cu barca.

Sunteți pasionați de pescuit? În Deltă vă veți putea bucura de clipe de liniște, stând pe malul apei și pescuind alături de câțiva prieteni. Dacă veți fi însoțiți și de pescari profesioniști, nu ratați șansa de a le cere sfaturi și mai ales, rețete de pește. Nu aveți idee ce fel de preparate știu acești oameni. Vorbim de acele mâncăruri pe care doar cei ce s-au născut în Deltă le cunosc, rețete care nu sunt definite decât de savoare absolută. Astfel, dacă sunteți pasionați de acest domeniu, profitați de orice întâlnire cu localnicii Deltei.

Peisajele din Deltă sunt de-a dreptul fantastice. Vă recomandăm un apus privit de pe apă, vă veți îndrăgosti de dansul magic al culorilor. Imaginile vorbesc de la sine, fiind uluitoare. Pentru cei ce iubiți natura și ale sale capodopere, în Deltă vă veți bucura din plin de ele. Liniștea este dominată doar de sunetul apei, cântecul pescărușilor și bătaia lină a vântului. Atmosfera din acest loc este atât de calmă, încât veți avea parte de câteva momente doar pentru voi și gândurile voastre.

Petrecerile și voia bună sunt la orice pas, dacă vi le doriți. Cazați-vă la o pensiune cu familia sau prietenii, faceți un grătar și bucurați-vă de zilele de vacanță bine meritate. Gustați din toate preparatele zonei, vorbiți cu fiecare om întâlnit și uitați de tot stresul joburilor sau al altor probleme. În Deltă mergeți doar ca să vă recreați și să profitați de spledoarea acesteia. Faceți-vă amintiri, pentru că aveți cu ce. Delta Dunării nu este decât un alt loc minunat din România, care își întâmpină turiștii cu ce are ea mai bun, și credeți-ne, chiar are cu ce se lăuda. 


Like it? Share with your friends!

536
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?