fbpx
519

Este deja sfârșit de săptămână și probabil mulți vă întrebați cum va decurge și acest weekend. Din fericire, dacă vă doriți să petreceți zilele de relaxare departe de casă, ei bine, ce ați spune de o mică escapadă în natură? Astfel, ne regăsim liniștea în inima pădurilor și a munților, și scăpăm și de canicula zilelor însorite de vară. Ce spuneți? Evadăm pentru două zile din cotidianul orașelor aglomerate?

Pe teritoriul țării există o sumedenie de locuri care mai de care mai încântătoare, fiecare minunat prin aspectul propriu. Noi ne retragem pentru câteva momente în inima naturii, acolo unde timpul s-a oprit în loc și numai liniștea dăinuie împrejurimile verzi. Dacă și voi râvniți după clipe tainice, doar luați-vă strictul necesar și purtați-ne companie în excursia noastră de două zile.

Pentru că avem un lanț de munți impresionat pe pământul românesc, oriunde ați alege sa mergeți, aveți certitudinea că vă veri bucura de natură și ale sale minuni. Ne purtăm pașii către Poiana Mărului, unde un lac deosebit așteaptă turiștii pentru a profita de apa sa rece și numai bună de înot. Nopțile pe malul lui, petrecute la cort și lângă foc, sunt perfecte pentru un weekend desprins de stresul tipic al zilelor de vară. Dacă vă aflați printre cei ce preferă să își petreacă timpul în splendoarea naturii, atunci câteva ore de camping în Poiana Mărului sunt alegerea perfectă pentru voi.

Drumețiile și aventurile sunt ideale pentru cele două zile de la sfârșitul săptămânii. Pornim la drum în dimineața răcoroasă, și ne purtăm pașii pe Cheile Țășnei, acolo unde paradisul s-a desprins din ale sale lumi și s-a revărsat peste aceste văi deosebite. O cale pietroasă, vă va conduce de-a lungul stâncilor, putând să admirați peisaje implacabile. Pădurile au brodat văile, iar păsările încântă auzul cu simfoniile lor de vis. Un traseu bine definit vă va conduce, și astfel, veți avea parte de o drumeție de o zi, ce vă va încânta cu adevărat.

Pentru cei ce doriți doar liniștea munților și clipe înzecite de relaxare, poposiți pentru două zile la pensiunile răsfirate din stațiunile de munte din România. Sinaia, Azuga și Predeal sunt deschise călătorilor și în sezonul estival, oferindu-le cele mai bune condiții. Aceste stațiuni poartă o frumusețe aparte și în zilele de vară, când munții își etalează splendoarea în diminețile răcoroase și ușor încețoșate. Savurați o cafea amară, un mic-dejun copios și admirați peisajele de vis ale împrejurimilor.

Totuși, dacă nu vreți să vă desprindeți de orașele aglomerate și zarva este o plăcere pentru voi, puteți alege orașele de munte, precum Brașovul. Două zile petrecute în centrul cultural al acestui oraș, vor fi ideale pentru a îmbina atât aerul de munte, cât și distracția euforică a orașului. Granița dintre natură și modernism este doar la un pas distanță, deci cu ușurință ziua vă veți putea bucura de aer curat pe Tâmpa, iar seara de un pahar de vin la cea mai extravagantă terasă din centru.

Trebuie doar să încercați să profitați de orice ocazie de a evada din casă, deoarece oportunitățile se află oriunde ați privi atunci când vă doriți să călătoriți.


Like it? Share with your friends!

519
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?