fbpx
542

Iarna presupune mai multă retragere în case, confort și relaxare, planificarea anului următor. Însă nimeni nu spune că nu poți face toate astea în deplasare, din confortul unei cazări, cu o cană de ciocolată caldă, contemplând un peisaj superb, sau după o plimbare pe străzile unui oraș pe care-l îndrăgești.

Românilor le place să petreacă în stil tradiţional, iar acest lucru este uşor de observat şi din rapiditatea cu care îşi rezervă cele mai bune locuri pentru vacanţa de iarnă. Crăciunul şi Anul Nou sunt două sărbători importante şi sunt două motive în plus pentru a petrece clipe minunate alături de cei dragi.

Cu peisajul ei divers și tradițiile sale legendare, România este un colț de paradis în timpul sărbătorilor de iarnă. Aici ai parte de tradiții locale și gastronomie specifică, în funcție de zona în care alegi să îți petreci vacanța. Și, ca să fim sinceri, nimic nu se compară cu tradițiile de Crăciun românești, cu căldura, confortul și relaxarea pe care le găsești la noi.

Dar o vacanță de iarnă în România înseamnă mai mult decât peisaje de basm și bucate tradiționale. Cei activi pot oricând să opteze pentru zonele în care sporturile de iarnă sunt atracția principală. Cei care au nevoie de relaxare au și ei la dispoziție o ofertă bogată de vacanțe de tip wellness & spa în care să își regăsească echilibrul interior.

Un Crăciun autentic românesc într-o zonă cu tradiție este o experiență care nu trebuie ratată nici de adulți, nici de copii. Știm bine că cel mai profund și mai cald Crăciun se petrece departe de aglomerarea urbană. 

Iată 5 destinații de vis în care să-ți petreci sărbătorile de iarnă acasă, în România.

Valea Prahovei

Valea Prahovei rămâne pe primul loc în topul celor mai vizitate destinaţii de iarnă din România, renumită pentru peisajele de basm, pârtiile numai bune pentru ski şi pentru multiplele posibilităţi de petrecere a timpului.

Printre cele mai frumoase staţiuni de pe Valea Prahovei se numără Sinaia- Perla Carpaţilor, Buşteni, Predeal, Azuga şi nu în ultimul rând Poiana Braşov.

Recomandări de cazare pe Valea Prahovei

Booking.com

Maramureş

Maramureşul îşi întâmpină turiştii cu tradiţii şi obiceiuri unice, încărcate de semnificaţii, pe care turiştii de pretutindeni vin să le cunoască. Maramureşul este o carte deschisă a vieţii rurale, satele pitoreşti sunt o imagine splendidă, uliţele încărcate de zăpadă şi oamenii puri crează un ţinut unic cum nu mai există altul pe Pământ.

Recomandări de cazare în Maramureș

Booking.com

Brașov

Toate drumurile duc la Brașov. Braşovul rămâne o legendă vie a României, un oraş încărcat de istorie care te va surprinde din nou deşi l-ai vizitat poate în nenumărate rânduri.

Această metropolă plină de farmec ocupă locuri fruntaşe în itinerariul românilor ce vor să petreacă o vacanţă de basm, iar motivele ar fi multe. Piaţa Sfatului, Biserica Neagră sau Bastioanele Braşovului capătă o altă înfăţişare sub stratul gros de zăpadă, rămânând adevărate embleme ale ţării noastre.

Recomandări de cazare în zona Brașov

Booking.com

Sibiu

Sibiul rămâne unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe teritoriul Românei, o metropolă de vis care se remarcă şi mai mult în sezonul rece. Centrul Vechi, Podul Minciunilorn sau Pasajul Scărilor îmbracă haine de sărbătoare, mii de beculeţe colorate împodobesc aceste structuri seculare şi astfel le este evidenţiată frumuseţea.

În ultimii ani, Sibiul s-a remarcat şi prin Piaţa de Crăciun absolut spectaculoasă, pe care nu trebuie să o ratezi dacă vizitezi oraşul în această perioadă magică.

Recomandări de cazare în Sibiu

Booking.com

Bran-Moeciu

Zona Bran-Moeciu este o alegere inspirată pentru petrecerea vacanţei de iarnă, mai ales dacă aglomeraţia nu este pe gustul tău. În ultimii ani, această regiune binecuvântată de pe teritoriul patriei noastre a ajuns în topul celor mai frumoase locaţii de iarnă, devenind tot mai accesată de către turişti.

Bran-Moeciu are toate datele unei destinaţii care promite o vacanţă de vis, pe lângă aerul curat de munte şi peisajele încântătoare, se regăsesc o mulţime de obiective turistice interesante. Pensiunile şi locurile de cazare sunt localizate chiar la poalele muntelui, tocmai pentru ca tu să profiţi din plin de momente relaxante alături de cei dragi.

Recomandări de cazare în zona Bran-Moeciu

Booking.com

Like it? Share with your friends!

542
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?