fbpx
546

Am așteptat atât de mult vara și uite, a venit. Unde mai plecăm în sezonul cald? Pe unde ne mai tragem sufletul? Lacurile ascunse în munți sunt cel mai frumos refugiu atunci când încercăm să fugim dintre betoane și să ne reconectăm cu natura.

sursa: savizitam.ro

Vremurile astea grele au avut și o parte bună, am învățat să apreciem mai mult natura, aerul ei, frumusețea ei. Ne-am dat seama cât de mult avem nevoie să fim departe, în munți, doar noi și o apă cristalină.

Din fericire, țara noastră dispune de multe locuri în care ne putem refugia. Lacul Văliug este unul dintre ele. Cu o culoare răpitoare și învăluit parcă cu o mantie de liniște, lacul oferă ceea ce mulți turiști caută, starea de bine și relaxare.

sursa:savizitam.ro

Unde se găsește această oază de liniște? Lacul se află în judetul Caraş-Severin, în apropierea localității Văliug. Denumirea vine de la numele localități în vecinătatea caruia de află. Dar totuși, cum a apărut acest lac? Râul Bârzava se naște in munții Semenic și o ia domol la vale odihnidu-se pentru o vreme între malurile lacului de acumulare Gozna, sau Văliug, cum îi spun localnici. Barajul Văliug a fost construit în anul 1909 pentru producerea de energie electrică și pentru alimentare cu apă. Are o suprafață de 12.6 ha și o adăncime maximă de 25 m.

sursa:savizitam.ro

Când afară temperatura e perfectă și soarele îti surâde prietenos, când copacii capătă zeci de nuanțe, una mai frumoasă decât alta, parcă simți o nevoie arzătoare să ieși la plimbare în natură. Lacul Văliug îți stă șa dispoziție în orice anotimp. Peisajul este unic, apa are culoarea smaraldului iar copacii care îl veghează de pe margine se oglindesc în luciul ei. 

Amplasat la poalele Muntelui Semenic, la o altitudine de 600m, Lacul Văliug este preferat de foarte mulți turiști amatori de sporturi nautice sau de pescuit. La fel de mulți sunt însă și cei care ajung în zonă doar pentru relaxare, plajă și plimbări în aer liber. Cărările Banatului montan sunt perfecte pentru un week-end petrecut în mijlocul naturii, cu prietenii și familia, sau chiar singur. Doar tu cu natura, înconjurat de munți.

sursa:savizitam.ro

Pe malul lacului vei găsi oameni prietenoși, înnebuniți după mirosul naturii, la fel ca tine. Nu trebuie să ratezi o plimbare pe malul acestui lac. Pe lângă pozele superbe cu care poți pleca din acest loc, marele câștig este sufletul ușurat și mintea limpezită. Unde ne putem ordine în gânduri dacă nu la munte, pe malul apei?  

Recomandări de cazare în apropiere de Lacul Văliug

Booking.com

Like it? Share with your friends!

546
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?