fbpx
529

Deși pare greu de crezut, există locuri în România pe care oamenii nu le-au exploatat încă, păstrându-și frumusețea și farmecul autentic. Sunt locuri în care oamenii nu au intervenit cu nimic până în prezent, acolo fiind prezentă doar forța divină ce a creionat colțuri de rai, aici, pe pământ. Uneori aceste locuri sunt descoperite și devin zone populate, exploatate… dar, alteori, chiar dacă oameni le descoperă, le păstrează nealterate pentru a se bucura de sălbăticia frumoasă a naturii pe veci.

Un astfel de loc poate fi întâlnit și în Tulcea, la 30 de km de localitatea Dunavăţul de Jos şi la 25 de kilometri de Gura Portiţei. Chiar la confluenţa Deltei Dunării cu Marea Neagră se întinde plaja Perișoru, care până acum nu a fost luată cu asalt de turiști, așa cum s-a întâmplat în cazul altor plaje sălbatice de la noi.

 Mergi de-a lungul Raiului și vei găsi marea.

proverb francez

De ce românii iubesc atât de mult marea, apa, plaja? Orele petrecute la plajă sunt un adevărat răsfăț pentru întreaga noastră ființă. Sunetul apei ne relaxează și ne ajută să ieșim din cotidian, înlocuind zgomotele peisajului nostru urban de toate zilele cu o melodie liniștitoare, cu un ritm unic care invită la visare.  Plimbările pe malul mării, văzute de mulți ca o formă de terapie estivală extrem de benefică, ne oferă acces la o cură de aerosoli care conduce la creșterea imunității, scăderea sensibilității alergice, și prevenirea și tratarea problemelor respiratorii.

sursa: adevarul.ro

Mai mult decât o formă alternativă de tratament pentru multe afecțiuni, acest tip de mișcare favorizează instalarea unui echilibru între trup, minte și suflet, și ne reîncarcă bateriile pentru lunile în care vom păstra aproape amintirile create în vacanța de vară.

Vacanța de vară e și mai plăcută atunci când te bucuri de o liniște desăvârșită pe plajă și un peisaj ce pare pictat. Cum ne putem bucura de acest loc?  Pentru a ajunge la plaja Perişor, trebuie să mergi câteva ore cu barca pe canalele ştiute doar de localnici. Peisajul mirific ce te aşteaptă la sosire merită orice efort. Apa cristalină, cai sălbatici, nisip amestecat cu scoici, păsări de tot felul, kilometri întregi de plajă pustie şi o cherhana părăsită fac din Perişor un loc de poveste. Cred că ți-ai imaginat deja cum arată. Nu trebuie să uiți aparatul de fotografiat, iar dacă ești pasionat de fotografie, trebuie să-ți spun că va ieși o ședintă foto grozavă aici.

sursa: adevarul.ro

Dacă ajungi pe această plajă, te vei putea bucura de frumusețea ei doar pe timpul zile, noaptea fiind nevoit să te întorci în sat, pentru a înopta la localnici. Dunavăţu de Jos este cea mai apropiată localitate de plaja Perişor. Situat la 325 de kilometri de Bucureşti şi la 8 kilometri de Murighiol,  satul de pescari, cel mai departe poziţionat în inima Deltei, a devenit din ce în ce mai de căutat de vizitatori sosiţi din toate colţurile lumii.

Dacă ești genul care prefer corturile, trebuie să știi că este foarte periculos să rămâi cu cortul peste noapte întrucât plaja este vizitată de vipere, cai sălbatici și uneori șacali. Așa cum ți-am spus …este o experiență unică, trăită în sălbăticie.

sursa: adevarul.ro

Farmecul sălbăticiei a impresionat mii de turiști. Plaja Perişor este îngustă, de numai câţiva metri, plină de scoici scoase la mal de valurile cristaline şi limpezi ale mării. Nisipul, de o nuanţă albicioasă este puţin mai dur decât cel întâlnit în restul litoralului românesc. Resturi de butuci, aduşi la ţărm de valuri, stau mărturie a faptului că acolo natura îşi urmează cursul ei firesc. Mulți spun că apusurile sunt mai frumoase de pe această plajă. Turiștii sunt vrăjiți de clipele în care liniștea domnește peste tot, iar briza racoroasă le mângâie fața în timp ce soarele săruta marea pentru a-și lua rămas bun, aducând strălucire și culoare pe boltă cerească.



Like it? Share with your friends!

529
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?