fbpx
526

Oficial, cel mai frumos traseu din România s-a redeschis turiștilor. Dacă încă nu ați avut ocazia de a parcurge un asemenea drum, ei bine…este timpul potrivit să încercați să o faceți. Declarat cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășanul face furori în rândul călătorilor veniți din toate colțurile lumii pentru a-i suprinde frumusețea aparte și unică. Cum pandemia este încă printre noi și ne dorim să evităm contactul cu lumea, cea mai bună alegere pentru o escapadă este acest traseu splendid, care merită toată aprecierea noastră.

Transfăgărășanul a fost inaugurat în prezența lui Nicolae Ceaușescu la data de 20 Septembrie 1974. Acesta se întinde pe o lungime de 151 de kilometri și străbate axa de nord-sud a Munților Făgăraș. Este o capodoperă unică a României, apreciată la nivel internațional. Una dintre cele mai frumoase embleme turistice din țară și cea mai vizitată de către turiști.

Traseul este destul de aprig. Trebuie să fiți bine pregătiți pentru un drum lung și șerpuit, care uneori poate dura ore întregi din cauza aglomerației. Depinde și de zilele în care alegeți să faceți acest traseu. Totuși, oricât de greu ar fi, o astfel de locație merită toată răbdarea noastră. Pentru cei ce nu suportați drumurile curbate și altitudinile înalte, vă sfătuim să nu încercați o aventură pe Transfăgărășan, deoarece probabil să nu faceți față nivelului de adrenalină pe care acest drum v-o poate oferi.

Peisajele sunt absolut deosebite. Văile se întind spre linia orizontului, dealurile și stâncile se ridică mărețe către cer, iar de la cea mai înaltă altitudine, imaginea panoramică este pur și simplu splendidă. Odată ce veți ajunge aici, veți simți că sunteți conducătorii întregii lumi, privind-o dintr-un asemenea loc. De-a lungul timpului cei mai buni fotografi au realizat poze de excepție, astfel, imaginile prezentate vor vorbi de la sine și vă vor convinge de frumusețea aparte de care acest traseu dispune.

Pentru a fi realizat, Transfăgărășanul a trecut prin multe etape de proiectare. Partea tristă din povestea lui este legată de zecile de oameni, care au murit în timpul desfășurării locatarilor de construcție. În cinstea acestor persoane au fost ridicate monumente, ce pot fi observate de-a lungul traseului. La cota 1200, pe versantul nordic, a fost ridicată ,,Poarta Geniștilor”, la nivelul căreia se găsește o placă de piatră inscripționată: ,, Înfruntând greutăți deosebite, trupele de geniu ale Armatei României au deschis drumul Transfăgărășan, străpungând această zonă în martie 1971. În amintirea evenimentului, bravii geniști, care s-au dovedit mai tari decât stânca, au denumit acest loc POARTA GENIȘTILOR”. Un alt monument este reprezentat de ,,Poarta Întâlnirii”, ce se află mai sus de cota 1200. Și pe aceasta au fost sculptate următoarele cuvinte: ,, În această zonă s-au întâlnit în ziua de 16 august 1971 două subunități de geniu care lucrau la deschiderea drumului Transfăgărășan din sensuri opuse. În amintirea evenimentului, bravii geniști au denumit acest loc POARTA ÎNTÂLNIRII”.

Pentru cei ce sunteți pasionați de aventură și puțină adrenalină, de asemenea de natură și liniște, ei bine…cea mai buna alegere este o escapadă pe Transfăgărășan. Totodată, este drumul ideal pentru grupurile de motoclicliști, care se pot bucura de un traseu splendid, admirând peisajele deosebite ale zonei.


Like it? Share with your friends!

526
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?