fbpx
540

Iubim natura și asta ne face mai buni. Cum să nu ne bucurăm în fiecare zi de ceea ce ne oferă peisajele din minunata noastră țară? Când o iei la pas prin munți și dai ochii cu măreția naturii înțelegi că deasupra noastră domină o forță deosebită ce ne ocrotește și ne bucură sufletele.

sursa: descoperalocuri.ro

Mereu am spus că natura ne simte, ne înțelege și ne oferă exact ceea ce avem nevoie. Un loc care relevă toate aceste idei se găsește chiar în Munții Făgăraș. Lacul Capra este exact locul de care ai nevoie când îți simți sufletul greu și inima încărcată. Frumusețea copleșitoare a zonei te face să te întrebi ce motive ai de tristețe atunci când o asemenea priveliște ți se descoperă în fața ochilor. Binecuvântare este atunci când tragi puternic în piept aerul tare de munte și te oglindești în lacul cristalin, printre munții falnici. Privind în lac, pare că toată frumusețea naturii s-a strâns într-un singur tablou, tu fiind rege peste minunile create de Dumnezeu.

Dacă te pasionează muntele, știu deja că un cort și câteva lemne de foc îți vor completa terapia pentru suflet pe care ți-o oferă Lacul Capra. În caz că ai rătăcit și o undiță în bagaj, poți să poposești liniștit câteva zile, căci inima muntelui îți poate fi casă cât e vara de lungă.

sursa: descoperalocuri.ro

Acest lac este unul dintre locurile care reprezintă zone ideale pentru escapade de weekend. Un Loc mai liniștit ca acesta, presărat cu turiști dornici de relaxare vei găsi cu greu în alte zone, căci Capra este unul dintre cele mai frumoase lacuri de pe teritoriul țării noastre.  Acesta se află pe versantutl sudic al Masivului Făgăraș, fiind un lac glaciar. Situat la o altitudine de 2230 metri, cu o adâncime de aproximativ 11 metri și o suprafață totală de 1,80 hectare, lacul pare că ia forma unui ochi albastru ca cerul.

Dacă vei ajunge aici, trebuie să te pregătești pentru o priveliște greu de descris în cuvinte căci întreaga zonă oferă o  vedere extraordinară asupra vârfurilor Buda, Râiosu și Mușeteica.

sursa:descoperalocuri.ro

Zona este împrejmuită cu zeci de locuri splendide, Lacul Bâlea aflându-se la doar 45 de minute de lacul cu pricina.

Sper că ești iubitor de sport, căci e păcat să ajungi aici și să nu profiți de tot ce-ți oferă acest loc. Zona de campare este generoasă, exact pe malul lacului, pe partea sudică, oferind turiștilor o experiență de-a dreptul unică. Tot pe malul sudic se află o mărturie a forței naturii, care ne poate răpune chiar prin frumusețea ei. În natură, ceea ce ne impresionează mai puternic nu sunt legile sale, ci abaterile. Calmul nu pune probleme, nici nu silește la reflecții. Capriciile însă, considerate drept acte patologice, sunt cele dintâi care ne atrag atenția. Astfel, stau dovadă tot pe malul sudic două monumente ridicate în memoria victimelor unei avalanșe violente ce a avut loc în anul 1963.

sursa:aventurainromania.ro

Când spui munte, spui drumeții. Nu ar fi complet acest loc dacă nu ne-ar oferi posibilitatea să explorăm munții pe deplin. Așadar, trebuie să cunoști faptul că lacul este punctul de pornire spre trasee montane deosebite. Un traseu care poate fi urmat de aici este cel care duce spre Vârful lui Buteanu, un drum destul de dificil, dar care merită tot efortul. Vârful măsoară 2507 metri şi oferă privelişti minunate spre Munţii Făgăraş. Poţi coborî mai apoi spre Căldarea Vaiuga, iar de aici nu mai este mult până la Bâlea Lac. Drumul marcat care duce spre Creasta Arpaselului este şi mai dificil, dar la fel de interesant.

sursa:aventurainromania.ro

Cei mai mulți turiști spun că Lacul Capra este unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Transfăgărăşan. Fii sigur că nu ratezi această minune a munţilor dacă ajungi în zonă. Vino cu sufletul și mintea pregătite pentru a te redescoperi prin intermediul naturii.

sursa:aventurainromania.ro

Recomandări de cazare în apropiere de Lacul Capra

Booking.com

Like it? Share with your friends!

540
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?