fbpx
542

Pandemia de coronavirus ne-a forțat să ne izolăm și să renunțăm la obiceiurile noastre pentru mai bine de două luni. Odată reveniți la un sfert din normalul pe care îl știam, am fugit la mare sau la munte, pentru a sărbători libertatea. Pentru cei dornici de un strop de aventură sau de un scurt antrenament după aceste luni de pandemie și de revenire stângace la normal, iată cinci dintre cele mai ușoare trasee montane, recomandate chiar și pentru începători.

Sinaia – Poteca Regală – Stâna Regală

Drumul care leagă Sinaia de Stâna Regală este un traseu ușor, cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, străbătând pădurea către Poiana Stânii.

Dacă mergeți în familie, copiii vor fi încantați de împrejurimi și de frumusețea sălbatică a zonei. Urmați drumul pietruit și flancat de balustrade din lemn până ajungeți la Stâna Regală, aflată la 1.270 de metri altitudine, de unde puteți admira Valea Prahovei.

Brașov – Muntele Tâmpa – Treptele Lui Gabony

Traseul înspre muntele Tâmpa poate deveni obositor, având de urcat, mai întâi, Treptele lui Gabony, respectiv 170 de trepte din piatra tăiate în munte care urcă prin pădure.

Totuși, de-a lungul acestora, există poieni în care poți beneficia de pauze îndelungate și panorame impresionante asupra orașului. Traseul durează aproximativ o oră, însă va merita recompensa vizuala din vârf.

Timișul de Jos – Cascada – Canionul Șapte Scări

Timișul de Jos se află la aproximativ 10 kilometri de Brașov, iar traseul până la Cascada și Canionul Șapte Scări durează aproximativ o oră. Traseul beneficiază de o tiroliană și de numeroase zone dotate cu mese și banci pentru a vă odihni și pentru a admira frumusețea naturală din împrejurimi.

Odată ajunși sus, pregătiți-vă pentru o experiență aparte în cadrul Canionului, format din șapte trepte masive prin care pârâul Șapte Scări curge într-o serie de cascade succesive.


Citește mai mult: wall-street.ro


Like it? Share with your friends!

542
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?