fbpx
556

Aproape în fiecare călătorie pe care o facem, uităm complet de unele sfaturi pe care ți le dăm pe blog. Facem și noi greșeli dar învățăm mereu din ele și ne promitem nouă însene că data viitoare nu mai călcăm pe bec. Nu vorbim niciodată din cărți și nu putem spune ce e bine și ce nu să faci în vacanță dacă nu am testat și noi înainte. De-a lungul timpului te-am învățat cum să-ți faci bagajul pentru city-break, ce e interzis să iei în bagajul de mână în avion și am demontat prejudecățile despre francezi, spanioli sau italieni. Avem însă o listă destul de lungă cu observații adunate de pe drumurile pe care le-am făcut, care credem că îți pot fi de folos la un moment dat. Așa că am hotărât să dezvăluim periodic din secretele TravelGirls.


  • În nordul Italiei, la Verona și Torino, dacă aștepți autobuzul sau tramvaiul, trebuie să faci cu mâna, întocmai ca la taxi, altfel nu oprește. Dacă ești în mijlocul de transport în comun și vrei să cobori, folosește cu încredere butonul STOP de culoare roșie.
  • Ești în Portugalia și vrei să mulțumești vânzătoarei de la magazin sau șoferului de taxi. Dacă ești o travelgirl, spune Obrigada, dacă ești bărbat Obrigado!
  • Anthony Bourdain a fost aici. Asta se traduce în restaurant/cafenea unde se stă la coadă pentru o masă, prețurile sunt ușor umflate și cel mai probabil ai nevoie de un plan B. Asta dacă vrei totuși să mănânci ceva bun și să nu ți se facă rău când vezi nota de plată.
  • Dacă după ce citit pe TripAdvisor despre o cârciumă concluzionezi că nu-i chip să pleci dintr-un oraș până nu te lingi și tu pe degete acolo, te sfătuiesc să faci o rezervare altfel ai să te lingi pe bot.
  • Pleci la Bruxelles cu o companie aeriană și te întorci cu alta. Ai grijă că sunt două aeroporturi – Bruxelles National/Zaventem și Bruxelles Sud Charleroi care e la 45 de minute de centrul orașului și companiile de la noi operează pe ambele aeroporturi.
  • Nu uita să validezi cardul de călătorie sau city-pass-ul la fiecare urcare într-un mijloc de transport în comun, chiar dacă acel card îți oferă călătorii gratuite și nelinimitate, altfel riști o amendă zdravănă.

Αποτέλεσμα εικόνας για ghid de calatorie


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/secretele-travelgirls.html


Like it? Share with your friends!

556
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?