fbpx
562

Sigur vă doriți ca vacanțele voastre să fie perfecte și să vă bucure în fiecare moment. Pentru a avea concediul mult dorit, cu siguranță vă gândiți ce trebuie să faceți pentru ca zilele petrecute departe de casă, să fie cât se poate de deosebite. Ei bine…pentru a vă ajuta, vă oferim 10 sfaturi, care să vă îndrume către vacanța ideală.

Scopul unei vacanțe este de a vă face fericiți și de a vă liniști. Știți, în concediu ne încărcăm bateriile, lăsam stresul acasă și încercăm să profităm de fiecare moment petrecut cu familia sau prietenii. Însă, ce ar trebui să facem ca aceste zile libere să fie pe deplin minunate?

 • Alegeți locul preferat de vacanță
  Gândiți-vă că veți petrece câteva zile bune într-un loc diferit față de cel clasic: job, cel de acasă. Ca vacanța voastră să fie într-adevăr una fantastică, alegeți să călătoriți în locul, care să vă reprezinte. Dacă vă place arta mergeți într-un loc istoric și cultural, dacă vă place adrenalina mergeți la munte și tot așa. Chiar dacă schimbările sunt bune în viața noastră, totuși unele lucruri de încântă într-un mod aparte.

 • Nu vă pregătiți planul înainte de plecare
  Nu spunem să nu aveți un plan cu traseul vostru bine stabilit, ci nu organizați fiecare zi în parte, cel puțin să nu faceți asta într-un mod foarte detaliat. Lăsați distracția să vină la voi, lăsați oportunitățile să apară și faceți cât mai multe activități spontane, negândite. Acestea sunt cele mai minunate, care vă pot încânta într-un mod senzațional. Alegeți o drumeție neplanificată, un loc de distracții neprevăzut pe listă sau pur și simplu lăsați-vă mintea liniștită stând relaxați în natură.

 • Gustați mâncarea tradițională
  Nu credem că există oameni cărora să nu le placă mâncarea. Oriunde ați alege să mergeți, gustați din preparatele locului. Nu veți face altceva decât să vă încântați papilele gustative cu cele mai aromate și gustoase mâncăruri. Astfel, veți cunoaște tradițiile locului și vă veți descoperi noi plăceri în ale gastronomiei.

 • Amintirile în buzunar
  Cumpărați amintiri! Orice vă place și vă va aduce aminte de locul pe care l-ați vizitat, cumpărați-l fără să ezitați. Brelocuri, cărți, poze, haine…orice considerați că poate reprezenta o amintire a vacanței minunate pe care ați avut-o, merită să facă parte din cutia cu memorii.

 • Nu vă gândiți la timpul rămas
  Odată ce veți face greșeala să vă gândiți: ,,În două zile plecăm acasă”, ei bine…fiți siguri că veți deveni tensionați și triști. În vacanță nu este timp de astfel de momente. Trebuie să vă bucurați la maxim de fiecare clipă până în ultima secundă.

 • Stresul se lasă acasă
  ,,Oare ce se întâmplă acasă”, ,,Actele de la job nu au fost semnate”…acestea sunt gânduri, care nu fac altceva decât să vă streseze. În momentul plecării de acasă, lăsați toate aceste gânduri într-o cameră și încuiați-le acolo. Le veți deschide doar când vă veți întoarce din concediu.

 • Luați-vă timp de relaxare
  Nici foarte multe activități nu sunt prielnice. Cum spuneam, plecăm să ne încărcăm bateriile. Luați-vă și câteva momente în care doar să vă relaxați. Iar cea mai bună variantă este natura. O clipă petrecută în mijlocul naturii, se va resimți într-un mod aparte, oferindu-vă liniștea de care aveți nevoie.

 • Profitați de timpul ploios
  Sigur vi s-a întâmplat ca în vacanțe să aveți parte și de o zi ploioasă. Să nu vă supere acest lucru. Profitați de acea zi cu activități de grup. Jocuri, filme, discuții, toate pot fi foarte antrenante într-o zi ploioasă. Iar dacă ploaia nu este foarte urâtă, de ce nu încercați chiar o plimbare? Echipați-vă corespunzător și vizitați locul chiar dacă plouă. Îi veți admira o frumusețe pe care nu o puteți vedea în zilele însorite.

 • Evitați supărările
  Oricât de mult v-ar supăra ceva, gândiți-vă că vacanța este poate chiar și unica de pe anul respectiv. Merită oare să ne consumăm nervii și gândurile pentru lucruri ce pot fi rezolvate și altă dată?
 • Fiți fericiți oriunde ați merge
  Vacanța este despre fericire, oriunde ați alege să mergeți, scopul este același: de a vă bucura de zilele libere mult râvnite. Faceți ce vă place și bucurați-vă de frumusețile locului.

Like it? Share with your friends!

562
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?