fbpx
538

Căldura și temperaturile ridicate reprezintă o problemă atunci când ne dorim să călătorim. Fie că ne decidem la o vacanță în afara țării sau cât mai aproape de casă, trebuie să fim conștienți de anumite consecințe ce pot apărea din cauza căldurii. Zilele de concediu nu trebuie să își piardă din farmec din cauza unor neglijențe din partea noastră, tocmai din acest motiv, vă propunem câteva sfaturi de călătorie în timpul zilelor caniculare. 

Este deja sfârșit de iunie și resimțim aerul cald din atmosferă. Cu siguranță vă doriți să plecați într-o vacanță bine meritată, însă, ce veți face dacă zilele continuă să fie extrem de călduroase? Este cert că în călătorii acest fapt este foarte important, și anume cum să avem grijă atât de sănătatea noastră, dar și de a ne îndeplini dorința unei vacanțe deosebite. Ce puteți face ca să aveți parte de o călătorie frumoasă și un sejur plăcut, departe de căldură apăsătoare a zilelor de vară? Ei bine, vă vom prezenta câteva sfaturi utile, ce vă pot asigura să aveți o vacanță cât mai plăcută. 

  • Nu porniți la drum lung fără aer condiționat

Poate o să vi se pară stupid, însă, un drum lung spre destinație, în lipsa unei surse de aer rece, poate fi de-a dreptul îngrozitor. Doar imaginați-vă ore în șir petrecute în interiorul mașinii, în bătaia necontenită a razelor soarelui. Veți ajunge extrem de obosiți și stresați chiar, din cauza lipsei aerului rece. 

  • Apa! Apa nu trebuie să lipsească nicio secundă

Este esențial că oriunde v-ați afla, apa să fie mereu prezentă cu voi. Fie că sunteți în mașină sau autocar, în camera de hotel, la plimbare sau pe terasă, apa să nu lipsească. Hidratarea în zilele călduroase este necesară pentru a vă menține o bună funcționare a organismului. Vă veți simți mereu reîmprospătați și pregătiți de o nouă aventură. În drumeții sau când vă doriți să părăsiți pentru lungă durată de timp hotelul, asigurați-vă că v-ați luat cel puțin doi litri de apă. 

  • Evitați hainele de culori închise 

Dacă soarele este obsedat de ceva, ei bine…aflați că hainele negre sunt obsesia lui. Razele lui vor fi atrase asupra culorilor închise, astfel, dacă veți avea nenorocul de a fi îmbrăcați în negru, din păcate călătoria voastră va fi una foarte grea. Încercați să abordați culorile deschise, în special albul. Puteți face o diferență. Purtați într-o zi negru, iar în alta alb. Cu siguranță veți observa diferențele de temperatură asupra corpului vostru. Totodată, evitați să vă îngreunați corpul cu tot felul de haine sofisticate. Rezumați-vă la haine confortabile, ușoare și relaxante, din materiale care să nu vă provoace căldură și în cele din urmă transpirație. Inconfortul pe care îl poate oferi o haină nepotrivită, poate distruge o întreagă călătorie. Și cel mai important, nu evitați să aveți întotdeauna și câteva haine de schimb. 

  • Alegeți zone mai răcoroase pentru vacanță

Pe cât de mult ați iubi marea, știți că aici temperaturile sunt foarte ridicate. Aglomerația, mulțumea de oameni sunt factori care îngreunează aerul din atmosferă. Astfel, încercați să vă luați și câteva zile libere la munte. Aerul rece și proaspăt, liniștea și vântul ușor răcoros, vor fi perfecte pentru câteva momente de recreare, departe de căldura aprigă a verii. 

  • După-amiaza se petrece departe de soare

Oricât de mult am încerca să fugim de razele soarelui, știți că în după-amiezele însorite, ieșitul afară este cumplit. Suntem conștienți că o mare parte din vacanța noastră o vom petrece în cameră din cauza căldurii. Acesta fiind sfatul nostru și anume să evitați pe cât de mult contactul cu soarele între orele interzise. Puteți să vă distrugeți vacanța cu o insolație, cu arsuri pe piele, stări de rău și disconfort. Astfel, petreceți-vă timpul fie la terasa hotelului, la un joc de familie sau cu prietenii, la piscina interioară sau chiar, de ce nu, dormind.

Urmând aceste sfaturi, veți reuși să salvați mare parte din timpul petrecut în vacanță și îl veți salva eficient. Astfel, vă veți bucura de câteva zile de relaxare, fără să suferiți consecințele unei zile caniculare de vară. 


Like it? Share with your friends!

538
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?