fbpx
526

Dacă nu ați găsit încă locul perfect din România și sunteți în căutarea lui, ei bine…tot ce vă putem spune este că acesta se află mai aproape decât ați crede. Noi considerăm această locație ca fiind cea mai frumoasă de pe teritoriul României, o locație ce împărtășește poveștile trecutului, care ne poartă pe vremea cavalerilor medievali și care ne trezește starea de spirit datorită culorilor sale. Împrejmuită de peisaje absolut fascinante, Cetatea Sighișoara a câștigat dragostea tuturor turiștilor din întreaga lume și de asemenea și inima noastră se află tot acolo, în centrul Sighișoarei.  

De ce să iubiți Sighișoara? 

Pozele vor vorbi de la sine, pentru că Sighișoara este o locație absolut impresionantă. Dominată de o arhitectură în stil medieval, casele săltărețe sunt definite de o paletă vie de culori, care atrag toate privirile. De-a lungul străzilor pavate, veți simți cum pur și simplu vă întoarceți înapoi în trecut, Sighișoara fiind o capsulă a timpului. Clădirile vechi se mențin datorită implicării localnicilor, care reușesc să păstreze aceste minunate construcții la fel de frumoase și în mod special, autentice. Unele au fost restaurate, dar amprenta ce trecutul a lăsat-o asupra lor nu a fost distrusă, iar acest fapt este de respectat, deoarece unii oameni încă își doresc să păstreze istoria și cultura României neatinse. Un prim motiv pentru care ar trebui să iubiți această cetate este reprezentat de prezența caselor extrem de colorate, care pot înveseli ziua oricărei persoane. 

Un al doilea motiv este definit de peisajele ce înconjoară această deosebită fortăreață. Din Turnul cu Ceas veți putea admira pe deplin priveliștea absolut impresionantă. Împrejmuită de o pădure deasă, cetatea se află pe un deal, ce oferă turiștilor imagini panoramice ce îmbată privirile oricărui vizitator. Oameni veniți din toate colțurile lumii pleacă fascinați de impresia pe care această cetate reușește să le-o formeze. Case săltărețe au brodat văile, iar natura domină dealurile înverzite, ce strălucesc în razele puternice ale soarelui. Nu puteți să nu va îndrăgostiți de o asemenea locație.  

Un alt reper ce definește Cetatea Sighișoara este istoricul acesteia, care se leagă și de prezența lui Vlad Țepeș, o parte din turiști fiind atrași de această informație. Tatăl său ar fi locuit în cetate, casa lui putând fi vizitată în orice zi, din acest motiv se crede că și Vlad Țepeș a ajuns în incinta cetății. Totodată, cetatea este înconjurată de un zid masiv ce măsoară o lungime de 930 de m, scopul construirii cetății fiind de apărare împotriva armatelor turcești.  

Un alt motiv se rezumă la prezența unor obiective turistice ce pot fi regăsite în interiorul cetății.  

-Turnul cu Ceas- acesta poate fi observat din orice punct al cetății, fiind atracția principală a locului. Din vârful lui poate fi admirată priveliștea încântătoare din împrejurimi.  

-Casa tatălui lui Vlad Țepeș 

-Biserica din deal- biserica este realizată în stil gotic, în incinta ei fiind expuse picturi ce datează din perioada anilor 1380-1520. 

-Turnul Fierarilor 

-Piața Cetății 

Ultimul motiv pentru care ar trebui să iubiți Sighișoara este legat de legendele ce au luat naștere în acest loc. Un mit ne spune despre globul ce se află în vârful Turnului cu Ceas. Se zice că atunci când acesta a fost construit, localnicii și-au dorit să îl diferențieze de restul monumentelor. În zonă ar fi locuit un ciclop foarte înalt, care construia globuri de cristal. Astfel, oamenii au hotărât ca acesta să pună în vârf un glob, și doar un om la fel de înalt să îl dea jos. Mai există și alte legende despre cetate, însă, dacă vă doriți să le descoperiți, vizitați Sighișoara. Vă asigurăm că vă veți îndrăgosti cu adevărat de această deosebită locație.  


Like it? Share with your friends!

526
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?