fbpx
552

O idee bună pentru o escapadă de weekend sau poate chiar o mini-vacanță poate fi Sighișoara. Orașul medieval – mai bine zis, singura cetate medievală locuită a Europei, are un aer de legendă, te duce cu gândul la domnițe și cavaleri, are atracții turistice diverse, monumente, restaurante care servesc bunătăți specifice Transilvaniei, vin și palincă, dar și preparate românești sau internaționale, cafenele cu povești și mulți turiști.

Cetatea medievală a Sighișoarei

Unul dintre cele mai celebre orașe ale Transilvaniei este atestat documentar din 1280 sub numele de Castrum Sex, fiind întemeiat de coloniști germani. Numele “Sighișoara” este o adaptare a “Segesvar” din limba maghiară. Cetatea medievală, care încă este “în picioare” și reprezintă principala atracție turistică a fost ridicată în sec al XIV-lea, având inițial 14 turnuri, câte bresle avea orașul și 4 bastioane.

În prezent însă, mai exista doar 9 turnuri și 3 bastioane, cel mai reprezentativ fiind Turnul cu Ceas, în interiorul căruia a fost amenajat un muzeu foarte interesant, ce prezintă istoria cetății, dar și viața de zi cu zi: are expuse obiecte folosite pentru munca diferitelor bresle, piese de îmbrăcăminte și chiar pantofi cu tocuri din acea vreme, lăzi de zestre și obiecte de uz casnic și poate fi vizitat între orele 9:00 și 15:30, de marți până duminică.

Ce ar trebui să vizitezi în Sighișoara

Școala din deal și Biserica din deal sunt două locuri importante pentru oraș și pentru cetate, fie că vorbim de anul 2015 sau de secolul al XV-lea. Cultura săsească este la ea “acasă” aici, Școala din deal fiind o importantă instituție de învățământ cu predare în limba germană, iar Biserica este a patra cea mai înaltă biserică gotică din țară. Partea de jos a cetății este legată de partea de sus, acolo unde se află școala și biserica printr-o scară de lemn acoperită, construită pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă mai ușor și are 176 de trepte. Număratul scărilor este, adesea, o provocare pentru vizitatori.

Cel mai celebru loc al cetății este, fără îndoială, Casa Vlad Dracul, aflată aproape de poarta de intrare, unde se spune că s-a născut Vlad Țepeș și care are și un mic muzeu ce îl are ca subiect pe cel care a inspirat romanul Dracula.

Biserica romano-catolică, Biserica leproșilor sau Catedrala Evanghelică sunt alte câteva monumente de vizitat, centrul cetății sau piața principală este locul unde, în trecut, aveau loc execuțiile publice și unde, în prezent, sunt organizate diferite evenimente, cel mai cunoscut fiind Festivalul Medieval.

Cazare și restaurante

Fiecare hotel sau pensiune se întrec în a oferi oaspeților ceva special, unic și cât mai inedit, fie că e vorba de o legendă spusă, despre așezământ, decorarea  camerelor sau priveliștea, așa că orice alegeți, nu veți da greș.

Prețurile sunt adaptate oricărui buget, orașul are și centre spa și de relaxare, DN1/E60 trece prin Sighișoara, iar transportul în comun (tren sau autobuz) are opriri permanente aici, fiind ușor accesibil.

sursa: https://doc.ro


Like it? Share with your friends!

552
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?