fbpx
536

Au spus-o alții și au spus-o bine. A-ţi uita tradiţiile e mai grav decât a-ţi uita istoria, pentru că istoria nu are nici vechimea, nici profunzimea care izvorăşte din tradiţie.

sursa: sibiucity.ro

Binele conservat prin tradiţie este cel al moralităţii, al distincţiei dintre bine şi rău, mai clare şi mai percutante decât ar putea-o face orice altă învăţătură. Tradiţia este chiar mai mult decât o seamă de virtuţi, este calea prin care să ne redescoperim demnitatea, prin care să ne afirmăm valoarea şi prin care să stăm cu capul sus.



Un popor fără tradiţii este un popor fără viitor.


Alberto Lleras Camargo

Muzeul Astra din Sibiu este unul dintre acele locuri  care păstrează spiritul românesc autentic, fiind un loc ideal pentru a relua legătura cu tradiția. Fiind în aer liber, Muzeul din Dumbrava Sibiului este un adevărat colț de paradis, așezat în cel mai frumos loc din zonă. 

sursa: sibiucity.ro

Aflat în rezervația naturală Dumbrava Sibiului, locul dispune de un lac și de peste 10 km de alei. Aici ai loc suficient să zburzi, scăpând de toate gândurile negative. Muzeul îți oferă posibilitatea să te bucuri de tot felul de plimbări. Poți să mergi pe jos, agale sau poți opta pentru un scurt tur cu trăsura sau cu sania, în sezonul rece.

sursa: sibiucity.ro

Povestea Muzeului Astra  începe în urmă cu mai bine de un secol, odată cu primele manifestări ale unui vis al românilor din Transilvania de a organiza la Sibiu, sub egida Asociaţiunii pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, o colecţie etnografică.  Aceasta avea rolul de a pune în valoare cele mai reprezentative mărturii despre specificul românesc, despre ceea ce ne diferenţia în comparaţie cu alte popoare, lucruri şi fenomene care puteau explica tuturor cine suntem. „Productele” măiestriei românilor trebuia să reprezinte dovada creativităţii tehnice şi ale hărniciei acestui neam.

sursa : sibiucity.ro

Prima expoziţie a Muzeului Asociaţiunii, instituţie de la care provine numele ASTRA, a avut loc în 1905. Muzeul a fost deschis în 1963, dar nu ca un muzeu al satului, ci ca un muzeu al tehnicii populare. Așa că, din capul locului,  numele indica faptul că nu vrea să fie un muzeu static, ci un muzeu dinamic, care să arate tehnica populară.

Muzeul adoptă cele mai faine tehnici de a atrage turiști.  Căci turistul de astăzi nu vine doar să vadă niște exponate statice, ci să aibă experiențe. Muzeul Viu este un concept care are darul să transforme o vizită, poate searbădă, la un muzeu într-o experiență de neuitat, la orice vârstă.

sursa: sibiucity.ro

Vegetația este factorul care-ți declanșează toate amintirile din copilărie. Iarba proaspătă, florile mici și parfumate, copacii încărcați cu fructe te vor purta rapid prin toate clipele petrecute la țară, la bunici.

O vizită la acest Muzeu are această forță nemăsurată de a te plimba în același timp prin toate locurile pe care le-ai iubit vreodată, amintindu-ți de oameni dragi și zile însorite.

Acest loc creează cadrul perfect pentru a te simți într-o lume creată demult, de secole, în decursul unei istorii în care românii şi-au creat un spaţiu al lor, care să-i deosebească de alţii, făcându-i să se simtă unici, creativi, conferindu-le un sentiment al statorniciei şi ajutându-i să reziste în faţa celor care au vrut să-i schimbe, într-un fel sau altul.

sursa: sibiucity.ro

Aici te așteaptă 96 de h de frumusețe și simplitate. Din acest spațiu, expoziția ocupă 42 de h, iar vizitatorii au la dispoziție  un Pavilion Muzeal Multicultural, cu birou de informare turistică inclus, două restaurante, două pensiuni, un spaţiu de joacă, 4 parcări, numeroase locuri de popas, spaţii destinate demonstraţiilor practice şi multe alte elemente menite să le facă şederea cât mai agreabilă turiștilor care vin să respire aerul îmbibat de tradiție.


Like it? Share with your friends!

536
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?