fbpx
528

Munții Rodnei ne dezvăluie astăzi un basm.

Într-un decor verde, cu poteci pline de flori și cu falnici brazi, răsare Popasul Verde.

Dacă ați decis pentru un timp să vă rupeți de realitate, aici e locul vostru!

La 3 km de Popasul Verde se află renumita stațiune balneară Sângeorz-Băi. Aceasta a devenit cunoscută incă din secolul al XVII-lea, grație numeroaselor izvoare ce conțin minerale sodice, calcice, magnezice, precum și nămol.

Apele au proprietăți terapeutice asupra organismului. Remarcate încă din anul 1234, și denumite drept ape tămăduitoare, au fost atestate abia în anul 1770.

Verile toride sunt o raritate la Sângeorz-Băi. Temperatura depășește cu greu 25° chiar și în cea mai călduroasă luna.

Așadar, indiferent de sezon vă puteți refugia aici, fiind întâmpinați de peisaje de vis, aer curat, liniște și ape cu proprietăți miraculoase.

Ppopasul Verde

Popasul Verde este o căsuță magică ce captează atenția oricărui călător. Te cheamă la ea și te face să-ți dorești să o cunoști. Cu o frumusețe răpitoare, precum scrierile de basm, căsuța se dezvăluie pe o potecă de munte.

Pasiunea, atracția pentru unic și frumos au fost puse într-o poțiune magică și iată: magia a creat căsuța din turtă dulce.

Realizată exclusiv cu materiale ecologice, cu dragoste pentru natură și tradiție, Popasul Verde are să spună o poveste frumoasă.

Am stat să îi ascultăm glasul prin pereții care ne vorbeau. Am aflat că materialele folosite la realizarea ei au fost naturale, excepție făcând betonul pentru fundație, care a fost impus prin lege.

Căsuța nu își explică cum de viața ei e dirijată de lege, deși legea nu trăiește cu ea, dar a lăsat acest crâmpei nedeslușit. Știe că în tărâmurile moderne jocul e altul, iar reveria e doar în interiorul cuptorului de turtă.

Aluatul pentru căsuța din turtă dulce se compune din lemn, socotit drept drojdia ce susține și crește rezistența preparatului. Baloții din paie folosiți pentru exterior sunt, de fapt, pungile de făină ce s-au îmbinat armonios. Zahărul, scorțișoara și elementele de decor au fost pictate cu măiestrie pe pereții casei, după ce aceasta a fost scoasă din cuptor.

Deliciosul aluat e gata. Haideți să vedem ce gust ne încearcă în interior. Ferestre mici, muzică în surdină, scări fragile din lemn, ce conduc la alte povești. Pline de litere, cuvinte din timpuri vechi și miros antic, cărțile regăsite aici au un alt farmec. V-ați fi așteptat ca gustul desertului să aibă atâtea mirodenii? Popasul Verde satisface orice poftă.

Cea mai frumoasă pensiune din Sângeorz-Băi

După ce v-ați lăsat vrăjiți de filele cărților, haideți că mai avem drum lung. Trebuie să străbatem misterele din casă, ca doar așa ne-am propus să aflăm magia de aici.

Interiorul divulgă mobilier din lemn, picturi tradiționale regăsite pe ceramică și pereți, cu așternuturi călduroase și decor relaxant. Când seara se lasă, interiorul continuă să vorbească. Focul zgomotos arde, lumânările s-au aprins, luați chitara și acompaniați orchestra. Seara asta e de vis! Concertul e garantat, toți din zonă l-au aflat!

Atracții turistice Sângeorz-Băi

Diminețile lăsați ca Soarele să vă ghideze pașii. Luați un mic dejun tradițional. Explorați obiectivele turistice din jur:

  • Muzeul de Artă Comparată
  • Satul artistic din Dosul Garciului
  • Mănăstirea “Buna Vestire” de pe Cormaia
  • Muzeul Cuibul Visurilor – în localitatea Maieru
  • Turnul cu Ceas de la Biserica ortodoxă Sf. Apostoli Petru și Pavel
  • Valea Cormaii
  • Ruinele Cetăţii Rodnei, Rodna
  • Complexul Turistic Alpina Blazna
  • Valea Vinului la 8 km de Rodna
  • Orașul Bistrița Năsaud
  • Muzeul graniceresc Nasaud
  • Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Parva si Rebra
  • Castelul Dracula de pe Pasul Tihuta
  • Casa memorială Liviu Rebreanu
  • Casa memorială George Cosbuc
  • Casa Memoriala „Andrei Muresanu”
  • Peştera Izvorul Tăuşoarelor

Dacă nu v-ați ostenit, plimbați-vă cu căruța, descoperiți satul și dealurile. O călătorie prin artă, istorie și bogăția lăsată de natură. Vă recomandăm să faceți o vizită fiecărui obiectiv turistic, pentru că veți găsi o comoară. Vă veți îmbogăți mintea și sufletul.

Nu mai stați pe gânduri, locul acesta e minunat. Pregătiți bagajele și veniți să îl explorați.


Sursa: wildventure.ro


Like it? Share with your friends!

528
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?