fbpx
551

Daniel Leș este artistul care a descoperit semnificațiile profunde ale artei olăritului și care s-a gândit să-i împărtășească altora experiența modelării argilei, care și-a schimbat viața, l-a făcut să se întoarcă la sufletul ancestral – din toate acestea s-a născut. Casa Potterului, unde viața este trăită într-un mod simplu, cu dragostea de oameni, natură și Dumnezeu.

Daniel Leș – „The Potter’s House”, Baia Sprie, Maramureș

Intenția artistului a fost aceea de a crea pentru cei care vor să vină și să participe la lagărele de creație, condițiile de viață ale olarilor din trecut. Într-o lume în care tehnologia pune stăpânire pe viață, artistul olar trebuie să rămână aproape de rădăcinile sale.

În acest sens, camerele au fost decorate rustic, cu o mare grijă, pentru a rămâne aproape de spiritul maramureșean . La parter se află un apartament care păstrează specificul caselor tradiționale țărănești cu un pridvor și două camere. De la ferestre vă puteți bucura de vederea munților atingând spre cer.

În curte, noaptea, ridică focuri și în timpul zilei se organizează ateliere de ceramică, unde oaspeții pot participa direct. Ea, scoate lutul de la 4 metri adâncime, apoi pregătesc lutul pentru modelare și, în sfârșit, pentru procesul de ardere, în timp ce pot reflecta asupra sensurilor profunde ale vieții și pot trăi bucuria transformării lutului.

Bucătăria este una tradițională, cu preparate delicioase preparate așa cum bunica noastră obișnuia să gătească. Cina la lumina lămpilor te face să retrăiești emoțiile din vremurile vechi când ai ascultat cu atenție poveștile povestite de străbunicii tăi la foc.

Alte două case vechi au fost adăugate la pensiune, două case vechi din pământ, acoperite cu dale de lemn și o casă autentică a minerului, în Baia Sprie. Este vorba despre Casa Minieră și Casa din Argilă, unde sunt organizate tabere de creație naționale și internaționale pentru copii și adulți. În plus, împrejurimile din zonă oferă posibilitatea de a face drumeții prin locuri superbe, pline de tradiții ancestrale.

Este o zonă turistică care oferă multe atracții: bisericile de lemn din Plopiș, Bârsana, Surdești, rezervația geologică Creasta Cocoșului, Lacul Albastru, Lacul Mogoșa, Rezervația fosilelor Chiuzbaia etc.

Dacă doriți să aveți bucuria unei simbioze memorabile între artă, spirit și natură, dacă doriți să trăiți momente revelatoare, profunzime și regăsire, nu ezitați să veniți la Casa Potterului și să trăiți experiențe autentice.


Sursa: imperialtransilvania.com


Like it? Share with your friends!

551
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?