fbpx
518

Anul acesta a fost diferit pentru toți și, fără dubiu, sărbătorile au fost și ele transformate de noua realitate pe care o trăim.

Deși nimic nu mai seamănă cu alți ani, sărbătorile de iarnă și-au păstrat farmecul și mai mult ca niciodată, le-am apreciat și ne-am bucurat de ele, privindu-le ca pe un răgaz. Și dacă totuși ne dorim să evadăm puțin din cotidian sunt locuri liniștite, aparte, care ne așteaptă cu brațele deschise.

Unul dintre aceste locuri este fără doar și poate Delta Dunării. În cazul în care ești surprins de această propunere, trebuie să știi că Delta poate reprezenta locul ideal pentru câteva zile de relaxare, răsfăț și activități pe care nu le-ai încercat până acum în sezonul rece.

Am descoperit 5 dintre cele mai bune motive pentru care trebuie să vizitezi Delta Dunării pe timp de iarnă.

Fotografii memorabile

Îți vei înnebuni toți prietenii cu cele ai îndrăznețe fotografii. Cu siguranță ai văzut deja sute de fotografii minunate făcute în Delta Dunării, în sezonul turistic. Cu toate acestea, peisajele anotimpului rece sunt complet diferite, iar natura îți va arăta cele mai spectaculoase tablouri de iarnă. Poți admira priveliștea din interior, cu o cană de ceai fierbinte lângă tine sau te poți aventura afară, pentru o plimbare ce te va revigora.

Pace și armonie

Totul amorțește pentru o perioadă și îți dă răgazul necesar pentru a admira totul.Pe lângă peisajele minunate ale iernii, o vizită în Delta Dunării în sezonul rece îți aduce poate cel mai mare avantaj: liniște și un prilej perfect de relaxare. Față de alte anotimpuri, iarna vei găsi mai puțină aglomerație și te vei putea bucura de câteva momente binemeritate de odihnă și contemplare. Așadar, petrece câteva minute în aerul proaspăt, apoi închide-ți telefonul mobil, ia cu tine o carte bună și bucură-te de relaxarea mult așteptată din camera ta decorată rustic și natural.

Mâncare tradițională delicioasă

În mod clar, gastronomia locală poate fi un criteriu important în alegerea destinației, iar o vacanță în Delta Dunării va fi un adevărat deliciu. Chiar dacă este iarnă, te așteaptă mâncăruri preparate proaspăt, dintr-o gamă diversă de pește. Trebuie să încerci câteva produse clasice, precum ciorba de pește, plachia, saramura cu mămăligă sau salata de icre. Dacă deliciile pescărești nu sunt întocmai favoritele tale, nu trebuie să îți faci griji, căci în zonă s-au dezvoltat și restaurante ce servesc mâncare internațională. Așadar, fie că vei dori să mănânci un crap prăjit cu mujdei de usturoi sau o pizza savuroasă, vei găsi tot ce îți dorești.

sursa- deltaexplorer.ro

Activități de vacanță

Chiar dacă temperatura de afară nu te încurajează să faci plimbări lungi cu barca sau să petreci ore întregi pe marginea lacului, există o mulțime de activități plăcute pe care le poți face în Deltă, iarna. Fie că ești pasionat de fotografie sau nu, cu siguranță vei dori să prinzi câteva cadre fabuloase, la răsărit și apus, printre stuf, apa liniștită și peisaje dintre cele mai diverse. De asemenea, poți pleca în căutarea celor mai frumoase păsări, existând chiar tururi ghidate în acest sens.
După o zi petrecută în natură, ziua nu trebuie să se încheie fără o degustare de vinuri sau chiar o clasă de gătit în care să deprinzi obiceiurile culinare ale zonei.

Mini excursii

Dacă deja ai explorat o parte din Delta Dunării și vrei să vezi mai mult, ai posibilitatea de a face mici excursii de o zi prin împrejurimi. Pădurea Letea, Gura Portiței, Epava Tuzla și Gârla Turcească sunt doar câteva dintre destinațiile din apropiere spre care te poți îndrepta.

Acestea fiind zise, vizitează Delta Dunării înainte sau după sărbătorile de iarnă și bucură-te de experiențe speciale, pe care ți le vei aminti mult timp de acum înainte!


Like it? Share with your friends!

518
ADX Digital Agency

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?