fbpx
532

August bate la ușă, iar noi suntem în căutarea celui mai bun loc pentru a ne petrece vacanța. Tu ai găsit locația perfectă pentru zilele de concediu? Indiferent de ceea ce ai căuta, cu siguranță vei găsi acel colț de Rai, în care să te bucuri de câteva clipe de liniște și relaxare. Noi ne-am gândit la diverse locuri, fiecare deosebit în felul lui. Și ne-am propus să le împărtășim cu tine. Chiar dacă afară canicula nu ne dă pace, nu ar trebui să fie un impediment în a pleca în vacanță. Pregătește-ți bagajele, ia cu tine cele mai subțiri haine și să pornim către concediul mult râvnit!

Te rog fii un călător, nu un turist. Încearcă lucruri noi, întâlnește oameni noi și uită-te mai departe de ceea ce se află în fața ochilor tăi. Acestea sunt cheile pentru a înțelege minunata lume în care trăim.

Andrew Zimmern

Cel mai minunat lucru la România este că indiferent de ceea ce ne-am dori pentru vacanța noastră, vom reuși să găsim acel loc ideal dorințelor noastre. Pentru că pe teritoriul țării regăsim o mulțime de locuri absolut încântătoare și pe placul tuturor. Tu ce fel de vacanță îți dorești pentru vara lui 2021? Într-adevăr, pandemia încă este aici, dar dacă asta te sperie, poți alege un loc mai retras de populație, unde doar natura să îți fie tovarășă. Ce spui? Te încumeți la un concediu bine meritat?

Cei mai mulți aleg marea pentru aceste zile călduroase, litoralul românesc având parte de o mulțime de turiști. Fiecare stațiune se deosebește prin originalitate, astfel, în funcție de personalitatea și voința ta, poți alege o plajă pliabilă așteptărilor tale. Vama Veche, Neptun, Mamaia, Euforie, Costinești…toate sunt pregătite pentru aceia ce își doresc să savureze clipe minunate la malul mării.

Stațiunile din zonele de munte nu sunt atractive doar iarna, ci și în toiul verii sunt foarte primitoare și extrem de frumoase. Vara se pogoară peste stâncile munților și peste văi, îmbrăcându-le într-o deosebită manta de culori calde. Aerul rece din Sinaia, Azuga, Poiana Brașov, Păltiniș…te va revigora și te va purta departe de căldura copleșitoare a verii. Peisaje încântătoare și natura cu a sa liniște deplină, te vor însoții în drumețiile pe chei și de-a lungul râurilor. Mirosul cafelei sărutat la terasa dintre munți, se va resimți într-un mod deosebit. Câteva zile petrecute într-un astfel de mediu, te vor purta departe de stresul zilnic.

Totuși, dacă preferi o vacanță departe de țara noastră, tot ce putem face este să îți oferim câteva sfaturi de călătorie. Ținând cont că pandemia este încă aici și restricțiile sunt prezente, ai grijă să fii cât mai atent cu tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Indiferent de cum ai alege să călătorești, căldura verii este destul de periculoasă. Astfel, nu ezita să porți haine cât mai lejere, deschise la culoare și nu uita de sticla de apă. Alege destinații, care să fie pe placul tău, nu pe cel al celor din jur. O vacanță trebuie trăită din plin, trebuie să te bucuri de ea, iar dacă locația nu este preferata ta, nu vei simți deloc în locul potrivit. Călătorește cu prietenii, fă-ți cât mai multe amintiri și învață din fiecare experiență pe care o întâlnești. Evident, aceste lucruri le poți aplica și dacă alegi în cele din urmă un concediu în România.

Călătorul vede ceea ce este. Turistul vede ceea ce a venit să vadă.

G.K. Chesterton

Cel mai important este să îți porți gândurile în cel mai frumos loc, care să îți ofere acele zile de vacanță mult râvnite. Vara lui 2021 trebuie să fie unică!


Like it? Share with your friends!

532
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?