fbpx
511

Iunie se încheie și caldura aprigă a verii deja se resimte în orașele aglomerate, iar tot ce ne dorim este să evadăm într-un loc rece. Căutam și liniștea, aerul răcoros și peisaje, care să ne încânte în aceste zile călduroase de vară. Ce spuneți de câteva momente petrecute departe de stresul traficului infernal, undeva în văile munților? Propunem pentru această perioadă caniculară vacanțele retrase în munții României, care oferă turiștilor un sejur de vis. 

Vara este sezonul estival, când mulți aleg să își petreacă zilele de concediu la malul mării, dar vă doriți cu toții vă aflați în prezența continuă a soarelui arzător? Dacă nu, atunci vă recomandăm un concediu deosebit la munte. Care sunt zonele, ce vă pot detașa complet de oraș și de căldură? 

Pentru cei ce vă doriți un traseu mai deosebit, ei bine…Transalpina sau Transfăgărășan sunt perfecte pentru câteva zile ,,la răcoare”. Poate nu știați, dar în acest moment zăpada măsoară 4-5 metri, fiind o problemă, pentru că sezonul concediilor se apropie, iar turiștii nu pot parcurge traseul dacă este înzăpezit. Temperatura în aceste două locuri este destul de scăzută, astfel, dacă vă doriți să fugiți de caldura caniculară din orașele mari, Transalpina și Transfăgărășanul sunt alternativele perfecte. Desigur, peisajele și drumul sunt absolut minunate, pe tot parcursul traseului având parte de priveliști încântătoare. 

Pentru cei ce doriți să îmbinați și arta cu plăcerea timpului rece, Sinaia este locația perfectă. Castelul Peleș și Castelul Cantacuzino sunt două embleme culturale reprezentative ale României. Localizate într-un peisaj de vis, veți avea parte atât de imagini spectaculoase asupra munților, dar și de aer curat, înviorător și o atmosferă rece. Pentru un strop de adrenalină și aventură în corp, încercați un traseu până la Crucea Caraiman. Nu veți regreta o asemenea călătorie. Dar fiți atenți, drumul poate fi parcurs doar dacă sunteți bine echipați și pregătiți fizic pentru efort. 

Ne retragem în liniștea admirabilă a munților Bucegi. Veți petrece clipe de vis la cote înalte, unde fiți pregătiți pentru o trecere a temperaturii la norme scăzute. Zăpada o veți zări pe alături, dar nu vă îndoiți de puterea naturii și a fenomenelor sale. Oricând vă puteți lovi de frig, ceață și fulgi de nea. Traseele sunt nenumărate. Puteți parcurge un drum către Sfinx sau Babe sau pur și simplu să vă bucurați de priveliștile impresionante de pe terasele pensiunilor. 

Dacă iubiți aventurile și drumețiile printre stânci, o variantă de călătorie este spre Munții Piatra Craiului. Aici vă veți bucura de trasee bine definite, care vă vor purta de-a lungul văilor, cheilor și desigur, spre vârfurile mărețe ale munților. Aveți nevoie de multă energie și îndemânare pentru astfel de excursii montane. Însă, efortul va merita pe deplin. Atât că vă veți retrage complet de populație, într-un peisaj absolut deosebit, dar vă veți și putea bucura de un aer curat și răcoros de munte. 

Toate fiind spuse, concediul poate fi petrecut și la munte, desigur. Dacă scopul vostru principal este să fugiți de căldură, ei bine…noi vă sugerăm să fugiți la munte. Aici cu siguranță veți întâlni locurile, care să vă satisfacă pe deplin și care să vă ofere concediul mult râvnit. 


Like it? Share with your friends!

511
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?