Pregătirea bagajelor este o experiență ce face parte din întreaga călătorie. Pentru unii, organizarea bagajului este un lucru îngrozitor, în timp ce pentru alții este o activitate foarte relaxantă, fiind partea cea mai plăcută când planifică o călătorie.
Fie că vorbim de un weekend la țară la bunici, la o casă de vacanță, un citybreak în afară sau o călătorie de afaceri, este important să știm ce obiecte sunt imperios necesare în bagaj și care sunt lucrurile de care ne putem lipsi.
Orice călătorie este mai plăcută atunci când ai mai puține bagaje de cărat, dar în același timp nu-ți lipsește niciun obiect necesar.
Cum facem să împăcăm aceste două situații? Ei bine, este mai ușor decât de așteptai și nici nu trebuie să pierzi foarte mult timp.
Vacanța la bunici
Când vrei să vizitezi locurile copilăriei, să te deconectezi de la oraș și să îți amintești cum era să umbli toată ziua desculț prin iarbă, e momentul să nu-ți faci griji cu privire la bagaj. Cu siguranță nu vei folosi toate lucrurile pe care te gândești să le iei cu tine.
Cel mai important lucru pe care poți să-l faci este să iei cu tine obiectele personale de igienă și medicamente pentru diferite situații, întrucâtla țară e puțin probabil să găsești toate lucrurile cu care ești obișnuit.
Un număr redus de haine este mai mult decât suficient întrucât, cu siguranță, lada bunicii te așteaptă cu un ilic gros și alte haine care să-ți țină de cald.
Citybreak prin Europa
Plecatul în călătorii doar cu bagajul de mână poate avea numeroase avantaje: evitarea taxelor pe bagaj, nu trebuie să ne îngrijorăm că bagajul va fi rătăcit pe drum de compania aeriană și ușurința în mișcare dintr-un loc în altul. În timp ce ceilalți călători așteaptă la bandă să își ia bagajul de cală, tu poți trece pe lângă ei în viteză spre primul taxi.
Primul sfat: fi creativ. Acest scenariu este potrivit pentru hainele cu sens dublu gen pantalonii lungi care se pot face și scurți sau gecile care au o grămadă de buzunare care să te ajute să fii organizat.
Partea cu obiectele vestimentare poate fi destul de ușoară dacă știi cum va fi vremea acolo, de aceea trebuie să urmărești prognoza meteo și să-ți faci bagajul în funcție de ea. Încearcă să-ți iei haine cât mai asemănătoare, care se pot combina între ele și pot fi folosite atât ziua pentru a vizita un muzeu, cât și seara când ieși să bei un vin.
Interesează-te dinainte dacă hotelul sau locul în care te vei caza are uscător de păr, fier de călcat, aparat de ras, papuci de casă, prosoape și alte obiecte la care poți renunța, astfel lăsând bagajul mult mai liber.
Călătoria de afaceri
Călătoriile de afaceri au două provocări mari pentru cei care vor să călătorească ușor: să arăți profesional fără să fii șifonat și alegerea lucrurilor utile pentru a duce treaba la final cu succes.
Dacă nu este o călătorie foarte lungă, te poți descurca cu un singur costum de culoare neutră la care poți purta cămăși, cravate sau alte accesorii diferite zilnic. Alegând doar un costum de culoare neutră ar trebui să fie suficientă și alegerea unei singure perechi de pantofi. Doamnele, de obicei, preferă să fie diferite în fiecare zi, pentru un look fresh. Nu trebuie să renunți la asta. Alege o pereche de pantofi neutri și pune-ți în bagaj câteva rochițe ce nu sunt foarte voluminoase și bucură-te de atenția celor din jur.
Chiar dacă bagajul diferă mereu în funcție de locul și perioada pentru care pleci, există câteva reguli general valabile pe care nu ar trebui să le ignori.
Limitează-te la două perechi de pantofi și două de pantaloni. Îmbracă-te cu cei mai grei/voluminoși.
Nu-ți lua haine pentru maim ult de 7 zile. Dacă călătoria durează mai mult, spală hainele.
Ia doar accesoriile care se potrivesc la orice ținută, dacă nu, renunță la ele de tot.
Fiecare spațiu contează. Aruncă bonurile fiscal din portofel, ia-ți un e-book în loc de cărți și evită lucrurile de care nu ai neapărată nevoie.
Poți folosi pungile de vidat pentru a mai economisi spațiu.
Rulează hainele în loc să le împăturești, asta minimizează cutele care vor apărea și crește spațiul disponibil în bagaj.