564
843 shares, 564 points

Plecatul în călătorii doar cu bagajul de mână poate avea numeroase avantaje: evitarea taxelor pe bagaj, nu trebuie să ne îngrijorăm că bagajul va fi rătăcit pe drum de compania aeriană și ușurința în mișcare dintr-un loc în altul. În timp ce ceilalți călători așteaptă la bandă să își ia bagajul de cală, tu poți trece pe lângă ei în viteză spre primul taxi.

Dar cum reușim să înghesuim tot ce avem nevoie în bagajul de mână? Mai jos puteți descoperi o listă de sfaturi pentru trei scenarii foarte complexe în care ne putem descurca doar cu bagajul de mână. Unele persoane nu au nicio problemă în a lua cu ei unul sau chiar două bagaje de cală – acest articol nu este pentru ei. Wink

Scenariul 1: O călătorie lungă prin climate multiple

Nu știi cum să te pregătești pentru o călătorie în America de Sud unde vei vizita munții din Patagonia, dar și plajele din Rio? Chiar și pentru o astfel de excursie poți să mergi doar cu bagajul de mână.

În primul rând, dacă durează mai mult de o săptămână pregătește-te să speli rufe (umerii și spatele îți vor mulțumi că nu cari cu tine haine pentru 17 zile). Hainele pot fi spălate și la hotel contra unei taxe sau poți face o vizită la un laundromat local.

În al doilea rând, fii creativ. Acest scenariu este potrivit pentru hainele cu sens dublu gen pantalonii lungi care se pot face și scurți sau gecile care au o grămadă de buzunare care să te ajute să fii organizat.

Dacă vacanța începe în climatul răcoros și apoi continuă în cel tropical puteți lua în considerare să vă expediați hainele de iarnă spre casă. Asta poate fi destul de costisitor depinzând de cât de departe sunteți de casă dar ușurința bagajului va merita.

Scenariul 2: O săptămână în croazieră

Pantaloni scurți, costume de baie sunt ușor de împachetat, dar punctul de vârf al unei croaziere poate fi seara formală și nu putem înghesui un costum elegant într-un bagaj micuț.

Din fericire în ziua de azi nici nu trebuie, mulți optează pentru a renunța cu totul la seara formală și preferă să meargă la bufet sau să comande cina în cameră. Dar dacă seara formală este o experiență pe care nu vrei să o ratezi ai și atunci opțiuni. Bărbații pot închiria costume direct de pe unele vase de croazieră. Doamnele ar trebui să meargă pe o rochie neagră subțire care se poate împacheta ușor. Dacă sunt mai multe ocazii formale, se poate purta aceeași rochie cu accesorii diferite.

Scenariul 3: Călătoria de afaceri

Călătoriile de afaceri au două provocări mari pentru cei care vor sa călătorească ușor: să arăți profesional fără să fii șifonat și alegerea lucrurilor utile pentru a duce treaba la final cu succes.

Dacă nu este o călătorie foarte lungă, vă puteți descurca cu un singur costum de culoare neutră la care puteți purta cămăși, cravate sau alte accesorii diferite zilnic. Alegând doar un costum de culoare neutră ar trebui să facă suficientă și alegerea unei singure perechi de pantofi.

Regulile esențiale pentru bagajul ușor:

  1. Limitează-te la o două perechi de pantofi și două de pantaloni. De preferat pe cei mai grei să îi purtați în avion.
  2. Nu vă împachetați haine pentru mai mult de o săptămână. Dacă stați mai mult ar fi de preferat să spălați hainele acolo.
  3. Luați doar accesoriile care se potrivesc la cât mai multe ținute. Dacă nu, lăsați-le acasă.
  4. Fiecare spațiu contează. Aruncați bonurile fiscale din portofel, înlocuiți cărțile cu un e-book și evitați să luați lucrurile pe care le-ați lua doar în caz că…
  5. Puteți folosi pungile de vidat care vă vor ajuta să mai economisiți puțin spațiu.
  6. Companiile aeriene permit uneori ca pe lângă bagajul de mână să luați și o poșetă sau geantă de laptop. Dacă acest lucru este posibil folosiți un rucsac.
  7. Rulați hainele în loc să le împăturiți, minimizează cutele care vor apărea și crește spațiul disponibil.

Citeste mai mult: http://www.ghiduri-turistice.info/


Like it? Share with your friends!

564
843 shares, 564 points

Comentarii

comentarii