fbpx
523

Ai un weekend liber, o maşină disponibilă şi chef de ducă dar nu ştii ce traseu să-ţi alegi? Îţi propun un tur al Transilvaniei pe care poţi să-l faci indiferent de vreme sau de sezon. Poate că ţi se pare lung şi că durează mult un astfel de tur dar îţi garantez că poţi să-l faci în 2 zile fără prea mult efort. Eu l-am făcut de câteva ori şi pot să-ţi spun că m-am întors acasă duminică seara încărcată de energie şi mai bogată cu experienţe şi informaţii noi.

Să începem deci! În funcţie de locul din care vii, poţi să-ţi alegi de unde să începi ruta pe care vreau să ţi-o propun. Eu am plecat din Bucureşti vineri seara la ora 18, iar la ora 1 eram deja cazată în Cluj. Sunt deci 5 ore de drum pe ruta Bucureşti-Piteşti-Valea Oltului-Sibiu-Turda-Cluj, cu tot cu stat la coada interminabilă de tiruri de pe Valea Oltului. Dacă vrei să vezi Sibiul noaptea, poți face o mică oprire, că tot treci prin el. Aș păstra însă un weekend separat pentru orașul lui Herman.

Cluj Napoca

Îţi sugerez să petreci o zi în Cluj, indiferent dacă eşti aici pentru prima dată sau nu. Oraşul are un farmec aparte iar atmosfera şi oamenii sunt un pic altfel faţă de celelalte oraşe din afara arcului carpatic. Poţi începe ziua cu o plimbare în grădina botanică „Alexandru Borza”, care este una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut și cea mai mare din România. Biletul costă 5 lei şi ai ocazia să vezi Grădina Japoneză, Grădina romană, statui și sere cu plante din lumea întreagă.

Întoarce-te apoi în Piața Mihai Viteazul pentru a începe un tur al centrului vechi. Palatele Szeky și Babos sunt primele care-ți sar în ochi, iar mai în față vei vedea statuia impunătoare a Mihai Viteazul și cinematograful Republica.

Continuând pe strada Cuza Vodă, ajungi în Piața Avram Iancu. Aici, în centrul atenției, este Catedrala Metropolitană Ortodoxă și monumentul Avram Iancu. În jurul statuii este o fântână arteziană mărginită de băncuțe pe care poți zăbovi câteva minute. Oprește-te și observă clădirile din jur: Teatrul Național, Opera Română, prefectura și consiliul județean, Palatul de Finanțe, Palatul de Justiție și Cercul Militar.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/turul-transilvaniei-in-2-zile.html


Like it? Share with your friends!

523
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?