fbpx
548

Cine s-ar fi gândit că, la doar 35 de kilometri de Timișoara se află cel mai renumit complex de echitație și nu numai din Europa de Est?

Ascuns după dealurile de vie ce aparțin vestitelor Crame Recaș, locația reprezintă refugiul iubitorilor de natură și de sporturi de agrement. Complexul Herneacova oferă multe atracții turiștilor în mijlocul naturii, fiind un loc izolat, la câțiva kilometri de satul cu același nume.

Pescuit și picnic

De cum ajungi aici, pe partea stângă a drumului, poți admira o baltă impresionantă prin dimensiune și priveliște, ce pare mai degrabă un lac. Acesta este locul preferat pentru pescari și nu numai, fiind foarte renumit în Banat. Accesul se face cu mașina, ocolind balta , având ocazia să admiri verdele naturii și să simți nostalgia copilăriei la bunici datorită drumului rustic, neasfaltat. O dată ajuns, te întâmpină administratorul bălții, o persoană prietenoasă și foarte binevoitoare. Parcarea este gratuită iar pescarul, pentru doar 30 lei, își poate petrece ziua bucurându-se de pasiunea sa. De la crap până la somn african sau sturioni, zona este ideală pentru aventuri pescărești. Iubitorii undiței, fie amatori sau profesioniști, știu la ce mă refer.

Chiar dacă nu te pasionează pescuitul, poți veni aici pentru a petrece clipe minunate cu cei dragi. O parte a bălții se află la marginea unei pădurice, un loc umbros, amenajat cu foișor, unde te poți bucura de un picnic și poți face chiar și un grătar.

Un lucru interesant îl reprezintă dealul din apropiere unde se adună iubitorii de plimbări cu atv-ul. Aceștia se plimbă nestingheriți atât pe potecile din pădurice, cât și pe cele de pe deal. Simți adrenalina și bucuria cu care se plimbă pe parcursul întregii zile.

Parcul de Aventură

De cealaltă parte a drumului, se află Complexul Herneacova, ce surprinde prin natură și adrenalină la un loc. Parcul de aventură este principala atracție, fiind unul din cele mai importante parcuri de acest gen din vestul țării în care, atât copiii, cât și adulții pot petrece clipe inedite în mijlocul naturii.

  • Plimbări la pas sau cu bicicleta

Aici ai ocazia să descoperi frumusețea locului mergând, la pas sau cu bicicleta, pe oricare din cele trei trasee special amenajate prin pădure. Unul dintre acesta se întinde pe 12 kilometri, cu urcări și coborâri până în localitatea Recaș și retur. În plus, nu trebuie să îți faci griji pentru bicicletă. Poți alege una pe care să o închiriezi pentru a începe plimbarea.

  • Plimbare cu tiroliana

Pentru iubitorii de senzații tari, o plimbare cu tiroliana poate fi exact ce și-au dorit. Sunt trei trasee ce pot fi parcurse, în funcție de dificultate. Cei care doresc să-și depășească teama de înălțime, traseul cel mai ușor este cel ideal. Experiența de a fi la înălțime și de a te autodepăși sunt experiențe de neratat. Cei experimentați se pot distra pe cinste plimbându-se cu tiroliana ce traversează tot domeniul, lungă de 260 de metri și înaltă de 20 de metri. Garantat, sub efectul adrenalinei și a peisajului admirat de la înălțime, voi uita de problemele cotidiene.

Dacă veniți cu cei mici cu atât mai bine. Aceștia au ocazia să experimenteze mai multe trasee cu tiroliana în funcție de vârstă și de dificultate. Mai mult decât atât, atât adulții, cât și copiii, sunt supravegheați în permanență de o echipă specializată în alpinism și cățărări, pentru siguranța acestora. Activitățile de acest gen sunt indicate copiilor deoarece le stimulează curajul, atenția, stima de sine și coordonarea în mișcări.

  • Activități de echitație

O altfel de plimbare la înălțime este plimbarea cu calul. Acum te poți relaxa după o săptămână aglomerată călărind unul din minunații cai din complex. Dacă îți dorești să imortalizezi acest moment, poți solicita de o ședință foto cu cai. Cei mici nu trebuie să fie invidioși pentru că poneii prezenți și ei acolo sunt nerăbdători să îi cunoască.

Plimbarea cu trăsura sau cu atv-ul sunt alte 2 activități pe care le poți face în acest loc plin de surprize. Când simți că ai obosit, poți lua o pauză pe terasa restaurantului savurând un prânz savuros sau o băutură răcoritoare pentru energie.


Like it? Share with your friends!

548
Loredana Tăerel

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?