532
2.2k shares, 532 points

România este una dintre cele mai frumoase țări din lume. Trebuie să conștientizăm asta, să promovăm cea mai mare bogație a României și să atragem cât mai mulți turiști în România. Asta o poate oricare dintre noi. Putem spune că e datoria noastră.

Peisajele, traditiile, bucatele si ospitalitatea noastra au facut inconjurul lumii. Sunt lucruri unice, pe care foarte putine tari le-au avut sau inca le mai pastreaza. Daca multe tari se lauda cu orase impunatoare, catedrale care strajuiesc impunatoare orasele, cladiri cu arhitectura deosebita, Romania are insa ceva mai special. Frumusetea sta de mai multe ori in lucrurile simple. Pentru satele si asezarile izolate din Romania, frumusetea sta tocmai in simplitatea cu care oamenii traiesc si traditiile si mentalitatile dupa care se ghideaza de sute de ani. Este ceva unic, care a disparut in Europa.

Cati dintre noi am vazut toate aceste minuni? Toti vrem sa ne facem concediile in Italia, Spania, Grecia sau Bulgaria, dar uiam de frumusetile noastre unice, chiar aici la doi pasi de noi.

Sunt locuri unice, fiecare cu istoria si misterele lui. Pe langa acestea, sunt zeci si zeci de alte locuri care merita descoperita in tara noastra. Romania este o tara ca lumea:

Mocanita de pe Valea Vaserului

Este atractia principala pentru romani cat si pentru straini. Mocanita de pe Valea Vaserului din Maramures este singura locomotiva cu aburi care mai ruleaza inca in Europa si care se integreaza perfect in peisaj. Construcţia căii ferate de la Vişeu a început din anul 1932, având iniţial rolul de a facilita transportul materialulul lemnos. Zona desprinsa din basm a atras investitori, iar din anul 2000, Mocanita transporta turisti pe traseul de 21 de kilometri, iar calatoria dureaza 6 ore.

Mocanita de la Moldovita

Calea ferată cu ecartament îngust a fost contruită în 1888 de un proprietar german de gater, Louis Ortieb. Până în 2001 linia a fost folosită pentru transportul de lemn după care a intrat în circuitul turistic.
Traseul Mocăniţei începe din Moldoviţa, din imediata apropiere a Hotelului Oana, şi continuă de-a lungul cursului Râului Moldoviţa. Pe parcursul traseului, ce se termină în localitatea Argel turiştii pot admira peisajele pitoreşti ale Bucovinei, dominate de coline domoale, căpiţe de fân şi sate tradiţionale. Călătoria durează trei ore, dus-întors.

Templul Ursitelor

Un loc plin de legenda, din care pleci alt om. Biserica rupestra de la Sinca Veche, din judetul Brasov este un loc de pelerinaj pentru zeci de mii de turisti. Se zice ca cine adoarme macar cateva minute in biserica sapata in stanca, capata forte noi si devine mai puternic.

Valea Zimbrilor

Rezervatia brasoveana din Vama Buzaului este cea de-a patra din tara si a fost deschisa in 2008. In prezent, exista 23 de zimbri, dintre care 8 nascuti in rezervatia. Se afla la doar 50 de kilometri de Brasov.

Canionul Sapte Scari

Este cel mai celebru canion sapat in calcar din Romania, situat in masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din şapte trepte cu înalţimi între 2.5 şi 15 metri, care dau îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă pârâului Şapte Scări creşte.

Muzeul Oului

La muzeul din localitatea Vama, judetul Suceava, poti admira oua traditionale din Bucovina, cu o vechime de peste 50 de ani,dar si din Europa. Este cea mai mare colectie de oua din Europa, peste 3000.

Rezervaţia Naturală Tinovu Mare

In localitatea Poiana Stampei, se afla cea mai mare rezervaţie de turbă din România şi se întinde pe 700 de hectare. A fost declarată monument al naturii încă din anul 1955. Rezervaţia este situată sub pasul Tihuţa, la 20 de kilometri de Vatra Dornei.

Peştera Polovragi

Locul al optulea este ocupat de Peştera Polovragi din Gorj, denumită şi Peştera lui Zalmoxis. Situată în Munţii Căpăţânii peştera este una dintre cele mai mari cavităţi stâncoase din ţara noastră. Speologii încă nu i-au găsit capătul, iar legenda spune că ieşirea este tocmai în Transilvania, la Sarmisegetuza. La peşteră se poate ajunge pe drumul Transalpina.

Marginimea Sibiului

Zona splendidă a Mărginimii Sibiului unde oierii păstrează şi acum tradiţia brânzeturilor pregătite cu îndemânare şi suflet, de la vestita telemea de Sibiu la brânza de burduf, urda sau brânza frământată. Drumul Brânzei este un program turistic unic în România şi îi duce pe turişti în sate tradiţionale unde pot gusta renumitele brânzeturi.

Poiana Narciselor

Rezervaţie naturală din comuna Şercaia, judeţul Braşov. Rezervaţia naturală este situată la 60 de kilometri distanţă de Braşov. Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 400 de hectare. Narcise înflorite. Florile pot avea o densitate de până la 150 de fire pe metrul pătrat.


Sursa: romanicalumea.ro


Like it? Share with your friends!

532
2.2k shares, 532 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
40
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
20
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
10
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
59
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF