fbpx
548

Laptopul este unul din principalele accesorii ale lumii moderne. Fără el ne simțim limitați și supraviețuirea pare imposibilă fără tehnologie. Mai jos veți găsi o listă de sfaturi care să vă facă mai ușoară călătoria reducând riscul problemelor tehnice sau altor riscuri legate de tehnologie.

Elemente obligatorii:

Firewall și Antivirus: Multe persoane își instalează softuri de Securitate pe computerele personale de acasă, dar nu și pe laptop. Un virus se poate lua de oriunde.

– Componente software: Folosiți aceleași versiuni de soft și la birou și pe laptopul personal. Să muncești când călătorești oricum e greu, nu mai e nevoie și de frustrarea utilizării unor tooluri diferite.

– Adaptoare de priză: Cei care călătoresc frecvent ar trebui să investească într-un set de adaptoare de priză care să reducă riscul de a nu se putea alimenta laptopul la destinație.

– Listă de parole: de preferat această listă ar trebui să o memorați. Cu cât mai complicată parola cu atât mai greu de spart, dar în același timp și mai greu de memorat. Nu notați parolele pe o hârtie sau în agendă.

– Numere de contact pentru suport tehnic: Ar trebui să aveți salvate numere de telefon sau adresele de web ale companiilor care vă pot oferi suport în caz de probleme tehnice în călătorie.

– Spații de stocare externe: Hardurile externe sau stick-urile USB ar trebui să fie incluse în bagaj și folosite pentru back-up periodic. În cazul în care laptopul are probleme măcar fișierele vor fi salvate.

– Accesorii de internet: Puneți în bagaj și cabluri Ethernet pentru situațiile în care hotelul nu are acces la internet WI-FI.

Tricks of the trade:

– Bagajul perfect: Luați laptopul în bagajul de mână. Asta îl va proteja de furt, bruscări sau rătăcirea pe drum.

– Bateria: încărcați complet bateriile înainte de zbor. Dacă folosiți Windows activați modul stand-by (Sleep pe Apple), asta va face laptopul să pornească rapid când aveți nevoie.

– Conexiunile: verificați cu hotelul în avans ce fel de facilități tehnice au, pentru a putea să vă pregătiți cu cablurile necesare dacă este cazul.

– Documente: când vă întoarceți salvați documentele modificate pe server pentru a nu se crea confuzii între versiunile fișierelor. Dacă faceți asta imediat ce ajungeți la birou evitați riscul folosirii unor alte versiuni de fișiere.

Securitate:

– La aeroport: Nu puneți laptopul în tăviță să treacă prin scanner decât când sunteți pregătit să treceți prin detectorul de metale, pentru a evita furtul sau să fie luat din greșeală de altcineva.

– În avion: Nu puneți laptopul în compartimentul de deasupra scaunelor pentru a evita avariile pe parcursul zborului sau furtul. În schimb plasați-l în compartimentul de sub scaunul din față, unde îl puteți supraveghea.

– La hotel: Dacă plecați fără laptop este de preferat să îl ascundeți undeva în cameră. Laptopurile mai mici ar putea să încapă și în seif.

– În tranzit: pentru a preveni furturile încercați să transportați laptopul într-un bagaj neconvențional, nu în gențile de laptop obișnuite.

– Alarme de bagaj: O investiție esențială când călătoriți cu echipamente scumpe este alarma de mișcare. Atașați deviceul bagajului, iar receiverul rămâne la voi. Dacă cineva încearcă să vă fure bagajul o alarmă va suna când bagajul se depărtează de receiver.

– Protecția datelor: Păstrați informațiile în siguranță protejându-vă laptopul cu o parolă. De asemenea setați o parolă și fișierelor importante. Încercați să evitați transferul de date sensibile printr-o conexiune nesecurizată.

– Ecran de protecție: pentru a evita privirile nedorite în monitor, investiți într-un ecran de protecție.

– Asigurare: Asigurați-vă laptopul în caz de furt sau distrugere înainte de călătorie.

Ce alte recomandări ai mai adăuga listei noastre?

 

citeste mai mult: http://www.ghiduri-turistice.info/


Like it? Share with your friends!

548
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?