548
682 shares, 548 points
20160318131948 email working station laptop technology paperwork planning writing communication

Laptopul este unul din principalele accesorii ale lumii moderne. Fără el ne simțim limitați și supraviețuirea pare imposibilă fără tehnologie. Mai jos veți găsi o listă de sfaturi care să vă facă mai ușoară călătoria reducând riscul problemelor tehnice sau altor riscuri legate de tehnologie.

Elemente obligatorii:

Firewall și Antivirus: Multe persoane își instalează softuri de Securitate pe computerele personale de acasă, dar nu și pe laptop. Un virus se poate lua de oriunde.

– Componente software: Folosiți aceleași versiuni de soft și la birou și pe laptopul personal. Să muncești când călătorești oricum e greu, nu mai e nevoie și de frustrarea utilizării unor tooluri diferite.

– Adaptoare de priză: Cei care călătoresc frecvent ar trebui să investească într-un set de adaptoare de priză care să reducă riscul de a nu se putea alimenta laptopul la destinație.

– Listă de parole: de preferat această listă ar trebui să o memorați. Cu cât mai complicată parola cu atât mai greu de spart, dar în același timp și mai greu de memorat. Nu notați parolele pe o hârtie sau în agendă.

– Numere de contact pentru suport tehnic: Ar trebui să aveți salvate numere de telefon sau adresele de web ale companiilor care vă pot oferi suport în caz de probleme tehnice în călătorie.

– Spații de stocare externe: Hardurile externe sau stick-urile USB ar trebui să fie incluse în bagaj și folosite pentru back-up periodic. În cazul în care laptopul are probleme măcar fișierele vor fi salvate.

– Accesorii de internet: Puneți în bagaj și cabluri Ethernet pentru situațiile în care hotelul nu are acces la internet WI-FI.

Tricks of the trade:

– Bagajul perfect: Luați laptopul în bagajul de mână. Asta îl va proteja de furt, bruscări sau rătăcirea pe drum.

– Bateria: încărcați complet bateriile înainte de zbor. Dacă folosiți Windows activați modul stand-by (Sleep pe Apple), asta va face laptopul să pornească rapid când aveți nevoie.

– Conexiunile: verificați cu hotelul în avans ce fel de facilități tehnice au, pentru a putea să vă pregătiți cu cablurile necesare dacă este cazul.

– Documente: când vă întoarceți salvați documentele modificate pe server pentru a nu se crea confuzii între versiunile fișierelor. Dacă faceți asta imediat ce ajungeți la birou evitați riscul folosirii unor alte versiuni de fișiere.

Securitate:

– La aeroport: Nu puneți laptopul în tăviță să treacă prin scanner decât când sunteți pregătit să treceți prin detectorul de metale, pentru a evita furtul sau să fie luat din greșeală de altcineva.

– În avion: Nu puneți laptopul în compartimentul de deasupra scaunelor pentru a evita avariile pe parcursul zborului sau furtul. În schimb plasați-l în compartimentul de sub scaunul din față, unde îl puteți supraveghea.

– La hotel: Dacă plecați fără laptop este de preferat să îl ascundeți undeva în cameră. Laptopurile mai mici ar putea să încapă și în seif.

– În tranzit: pentru a preveni furturile încercați să transportați laptopul într-un bagaj neconvențional, nu în gențile de laptop obișnuite.

– Alarme de bagaj: O investiție esențială când călătoriți cu echipamente scumpe este alarma de mișcare. Atașați deviceul bagajului, iar receiverul rămâne la voi. Dacă cineva încearcă să vă fure bagajul o alarmă va suna când bagajul se depărtează de receiver.

– Protecția datelor: Păstrați informațiile în siguranță protejându-vă laptopul cu o parolă. De asemenea setați o parolă și fișierelor importante. Încercați să evitați transferul de date sensibile printr-o conexiune nesecurizată.

– Ecran de protecție: pentru a evita privirile nedorite în monitor, investiți într-un ecran de protecție.

– Asigurare: Asigurați-vă laptopul în caz de furt sau distrugere înainte de călătorie.

Ce alte recomandări ai mai adăuga listei noastre?

 

citeste mai mult: http://www.ghiduri-turistice.info/


Like it? Share with your friends!

548
682 shares, 548 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii