fbpx
534

Îți dorești de ceva timp o vacanță în București dar bugetul redus ți-a dat de fiecare dată planurile peste cap? Sau poate ai câteva zile libere înainte de salariu? Oricare ar fi motivul, acum ai ocazia perfectă pentru o escapadă in capitală, locația perfectă pentru iubitorii de cultură și divertisment chiar și pe bani puțini.

Iată câteva recomandări pentru a te relaxa aproape gratis în București

Grădinile boeme din București

Unul din locurile ideale de a savura cafeaua de dimineață îl reprezintă una din grădinile din oraș. Cadrul pitoresc te face mai degrabă să simți că ești la munte, nicidecum în bătrâna capitală. Partea bună este că sunt multe astfel de locații împânzite, astfel, ai de unde alege. Plătești o cafea și ai ca suvenir momente relaxante în natură alături de cei dragi.

Grădina Eden este cea mai mare grădină urbană din București. În acest mic colț de rai te poți delecta cu o băutură răcoritoare sau cu o gustare la în timp ce admiri natura ce te înconjoară. Dacă te simți în formă, poți juca un meci de ping-pong alături de prieteni. Lângă Ateneu, Spațiul M60 încântă iubitorii de artă cu capodopere realizate de artiști stradali. Aici, te poți bucura, alături de prieteni, de evenimente culturale pe toate gusturile, de la concerete de jazz la seri de poezie.

Pentru nostalgicii anilor 1980-1990, Popasul Nostalgia este locul ideal.  Situat în zona Tei, lângă parc, acest loc reprezintă o întoarcere în vremurile demult apuse, atât prin modul în care este amenajat, cât și prin muzica ce răsună în boxe la tot pasul.

Un alt refugiu în natură este Grădina Floreasca, ce abundă de liniște și verdeață. Unde mai pui că aici au loc proiecții de film în aer liber perfecte pentru o ieșire din cotidian.

Chiar în centrul capitalei se află Grădina Verona, un loc îndrăgit de bucureșteni. Aceasta se remarcă prin spațiul generos, plin de verdeață care te adăpostește în perioadele caniculare.

Dacă te afli în Piața Romană, nu poți rata un moment de relaxare la Grădina OAR. Poți uita pentru o clipă de agitația urbană și să te refugiezi cu prietenii alături de o răcoritoare. Spațiul verde și aerul răcoros sunt mediul perfect pentru a te încărca cu energie.

Întâlnire romantică la înălțime

Dacă dorești să petreci o seară romantică alături de persoana iubită, barurile pe acoperiș sunt locația perfectă. Cadrul romantic este împletit perfect de peisajul Bucureștiului văzut la apus, la umbra unui pahar cu vin. Poate fi o experiență unică alături de prieteni cocoțați printre nori la un pahar de vorbă.

Citește o carte la Cărturești Carusel

Impresionantă prin design și suprafață, librăria Carusel este locul unde arta se îmbină cu momentele de relaxare pe 6 nivele. Situată în Centrul Vechi, librăria este un popas ce determină la socializare, relaxare și explorare artistică a orașului. Aici poți vizita spațiul multimedia de la subsol, poți savura o băutură la ultimul etaj sau îți poți delecta gustul estetic vizitând galeria de artă contemporană de la primul etaj.


Like it? Share with your friends!

534
Loredana Tăerel

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?